ΤΟΠΙΚΑ

4 χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση στον πατέρα για αρπαγή ανηλίκου

4-χρόνια-και-9-μήνες-φυλάκιση-στον-πατέρ-645605

Δεκαοχτώ μήνες φυλάκιση στην αδερφή του για συνέργεια

«Καμπάνα» σε Βολιώτη για την αρπαγή του παιδιού του από τη μητέρα του και την παραβίαση της δικαστικής απόφασης, που έδινε την επιμέλεια του ανηλίκου στην πρώην σύντροφό του.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε τον πατέρα του παιδιού σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και εννέα μηνών εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως και εφέσιμη υπό τους όρους καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, παρουσίασής του ανά τακτά διαστήματα στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Δικαστηρίου και για την αδερφή του για άμεση συνέργεια στην παραβίαση της δικαστικής απόφασης, στην οποία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δεκαοχτώ μηνών με αναστολή και εφέσιμη, ενώ η μητέρα του καταδικασθέντος κρίθηκε αθώα για την αρπαγή ανηλίκου.

Το Μονομελές καταδίκασε τους δύο από τους τρεις κατηγορουμένους της υπόθεσης όπως ακριβώς κατηγορούταν, παρά το γεγονός ότι ο Εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει την αθώωση της γιαγιάς του παιδιού και της θείας του και την υποβάθμιση του αδικήματος της αρπαγής ανηλίκου σε παραβίαση δικαστικής απόφασης κατ’ εξακολούθηση για τον πατέρα του παιδιού.

Η υπόθεση είχε συζητηθεί στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου την περασμένη Παρασκευή και το Δικαστήριο είχε διακόψει και ανακοίνωσε την απόφασή του χθες Τετάρτη.

Στην ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι η μητέρα του ανηλίκου έβλεπε το παιδί της μόνο για δύο λεπτά της ώρας κάθε φορά στο πάρκο, καθώς ο πατέρας του δεν της το δίνει εδώ και χρόνια, από το Φεβρουάριο του 2012, παρά τις δικαστικές αποφάσεις, που υπάρχουν, με αποτέλεσμα μάνα και γιος να μην έχουν άλλη περαιτέρω επαφή.

Όλο αυτό το διάστημα η μητέρα του παιδιού προσέφυγε σε κάθε αρχή για να βρει το δίκιο της, δεν πήγε όμως στο σπίτι τους γιατί φοβήθηκε ότι θα γινόταν φασαρία. Από εκεί, όπως είπε, την πέταξαν έξω, ενώ η οικογένεια του πρώην συντρόφου της της έλεγε «λεφτά θα δεις, όχι παιδί».

Να επισημανθεί ότι για μέρος της υπόθεσης εκκρεμεί Δικαστήριο, ενώ στη Δικαιοσύνη βρίσκονται και άλλες προσφυγές, μία από αυτές σε βαθμό κακουργήματος.

Κ. Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου