ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή για εμπρησμούς I.X. 62χρονος Βολιώτης συνταξιούχος

στη-φυλακή-για-εμπρησμούς-i-x-62χρονος-βολ-645779

Κάθειρξη έξι ετών και αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για πέντε έτη αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας για τον 62χρονο Βολιώτη συνταξιούχο Τραπεζικό, που, επειδή ενοχλούνταν από την παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων στις εισόδους πολυκατοικιών, τοποθετούσε αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς και προκαλούσε εκρήξεις.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε προσωρινά φυλακιστεί για δύο χρόνια και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερους με όρους μέχρι το Δικαστήριο, κρίθηκε ένοχος για έκρηξη τετελεσμένη και σε απόπειρα από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα κατ’ εξακολούθηση.

Ο 62χρονος είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2009 μετά από χρόνια δράση που προσδιορίζεται ότι ξεκίνησε το 2007. Σε όλο αυτό το διάστημα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προκάλεσε τον εμπρησμό συνολικά 30 αυτοκινήτων.

Ωστόσο, ο ίδιος δεν παραδέχτηκε τις αποδιδόμενες πράξεις στο Δικαστήριο εκτός από μία απόπειρα.

Κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι ο 62χρονος χρησιμοποιούσε αυτοσχέδιους μηχανισμούς που κατασκεύαζε ο ίδιος με γκαζάκι, χαρτί και οινόπνευμα.

Ο καταδικαστείς τοποθετούσε στη συνέχεια τους μηχανισμούς κάτω από τα αυτοκίνητα κα προκαλούσε τις εκρήξεις.

Από το σύνολο των εμπρησμών προκύπτει ότι τα αυτοκίνητα – στόχοι του ήταν παράνομα σταθμευμένα και ορισμένα από αυτά εμπόδιζαν και τη διέλευση πεζών από πεζοδρόμια.

Το Δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του έντιμου προτέρου βίου, όχι όμως και της καλής συμπεριφοράς που έδειξε μετά την πράξη.

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ήταν κατά πλειοψηφία καθώς τρεις ένορκοι ζήτησαν πέντε χρόνια κάθειρξη. Μετά το πέρας της δίκης ο καταδικαστείς οδηγήθηκε στη φυλακή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου