ΤΟΠΙΚΑ

Απέσπασε διπλή διάκριση το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας

απέσπασε-διπλή-διάκριση-το-4ο-νηπιαγωγ-646127

Ελαβε δύο ευρωπαϊκές ετικέτες ποιότητας για έργα eTwinning

Διπλή διάκριση για το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας σε διαγωνισμούς e- Twinning. Ελαβε δύο ευρωπαϊκές ετικέτες ποιότητας για ισάριθμα έργα των λιλιπούτειων μαθητών που συμμετείχαν στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Πρόκειται για το Film Songbook και τη Ζαφάρα, δύο έργα που έτρεξαν αντίστοιχα τα σχολικά έτη 2014- 2015 και 2015- 2016.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη του 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας, Αποστολία Μπέκα το Film Songbook ήταν ένα πρόγραμμα στο πλαίσιο του οποίου οι μικροί μαθητές τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας στα ελληνικά και στα αγγλικά, ενώ στο βίντεο που δημιούργησαν, τραγούδησαν κι ένα παραδοσιακό τραγούδι της Λετονίας στα λετονικά. Τους στίχους και τη μετάφραση έστειλαν στο 4ο Νηπιαγωγείο μαθητές από τη Λετονία που επίσης συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Το τραγούδι περιγράφει γάμο μεταξύ σπουργιτιών στο οποίο πήγε ακάλεστη… η κουκουβάγια.

Η Ζαράφα πρόσφατα βραβεύτηκε από τον Υπουργό Παιδείας, αποσπώντας το 2ο βραβείο. Το πρόγραμμα «η βαλίτσα της Ζαράφα», πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Ζαράφα, η πρώτη Ευρωπαία καμηλοπάρδαλη, ταξίδεψε στα σχολεία της Ευρώπης, συλλέγοντας αναμνηστικά από τα διάφορα κράτη. Στη βαλίτσα της συγκέντρωσε συνταγές, παραμύθια, φωτογραφίες και τραγούδια από κάθε χώρα. Οι λιλιπούτειοι του 4ουΝηπιαγωγείου, τραγούδησαν στη Ζαράφα, ζωγράφισαν, δημιούργησαν κατασκευές για την καμηλοπάρδαλη, συμμετείχαν μαζί με τις μαμάδες τους στην παρασκευή γλυκών. Ολες οι δράσεις αποτυπώθηκαν σε βίντεο και φωτογραφικό υλικό, που έδωσαν το εισιτήριο για το βάθρο των διακρίσεων του διαγωνισμού.

Και για τις δύο δράσεις το σχολείο παρέλαβε ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας. Παράλληλα, έχει αναρτημένα στο u-tube τα δικά του βίντεο. Σύμφωνα με την κ. Μπέκα, δράσεις όπως αυτές συμβάλλουν στη εξωστρέφεια των σχολείων, ενώ τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται, μυούνται ως αυριανοί ευρωπαίοι πολίτες στην ευρωπαϊκή ιδέα, μαθαίνουν την κουλτούρα, τα ήθη, λέξεις από τις γλώσσες που μιλιούνται στην Ευρώπη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου