ΤΟΠΙΚΑ

Δόθηκαν οι υποτροφίες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου σε 15 σπουδαστές

δόθηκαν-οι-υποτροφίες-του-αγροτικού-σ-652446

Δόθηκαν σήμερα Πέμπτη στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, οι υποτροφίες στους δεκαπέντε (15) σπουδαστές που επιλέχθηκαν με απόλυτη διαφάνεια και αυστηρά κριτήρια από την αρμόδια Επιτροπή, η οποία προ ημερών συνεδρίασε, αξιολόγησε και επέλεξε τους σπουδαστές.

Το εγχείρημα αυτό υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου κ. Νικήτα Πρίντζου και η αρμόδια Επιτροπή που συστάθηκε, κατόπιν εισήγησης του κ. Πρίντζου, αξιολόγησε τα κριτήρια των αιτήσεων που κατατέθηκαν για να επιλεγούν οι σπουδαστές που παίρνουν τις υποτροφίες.

Αυτή η απόφαση του προέδρου κ. Πρίντζου, έδωσε μεγάλη ανακούφιση σε οικονομικά αδύναμες αγροτικές οικογένειες να μπορέσουν να σπουδάσουν τα παιδιά τους, κάτι που στην τελετή απονομής των υποτροφιών δημιούργησε ένα κλίμα αρκετά συγκινησιακό και συνάμα χαρούμενο.

Παρόντες στην τελετή απονομής η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων και πρόεδρος της Επιτροπής κ. Κολυνδρίνη και τα μέλη κ.κ. Πρίντζος πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, Νασίκας Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Ζερβός εκπρόσωπος της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού και Ανδρέας Σηκιώτης εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Οι δεκαπέντε (15) σπουδαστές που επιλέχθηκαν από τις συνολικά εξήντα πέντε (65) αιτήσεις που κατατέθηκαν είναι παιδιά αγροτών – οικογενειών μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και αδυνατούν να σπουδάσουν λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Η επιλογή των σπουδαστών έγινε με βάση, την οικονομική οικογενειακή κατάστασή τους, τον τόπο διαμονής και καταγωγής τους, την αγροτική ιδιότητα των οικογενειών οι οποίες είναι ταυτόχρονα και μέλη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου, ενώ ελήφθησαν υπόψη της επιτροπής και οι σοβαροί λόγοι υγείας των παιδιών ή των οικογενειών τους.

Κάθε χρόνο για τα επόμενα πέντε (5) χρόνια θα γίνεται η επιλογή των 15 φοιτητών σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, ενώ η οικονομική ενίσχυση που δόθηκε στα παιδιά θα ανέρχεται στο ποσό των 400 ευρώ ανά μήνα και για συνολικά εννέα (9) μήνες.

Τα χωριά που εντάχθηκαν στο εν λόγω πρόγραμμα και στα οποία οι υποψήφιοι έπρεπε να διαμένουν με τις οικογένειές τους και όχι μόνον να έλκουν την καταγωγή τους από αυτά, είναι: Περίβλεπτο, Κοκκίνα, Άγιο Δημήτριο, Αερινό, Ελευθεροχώρι, Άγιο Γεώργιο, Βελεστίνο, Χλόη, Μικρό Περιβολάκι, Στεφανοβίκειο, Ριζόμυλο, Κεραμίδι, Βένετο, Κανάλια, Κερασιά, Μελισσιάτικα, Διμήνι και Σέσκλο.

Η πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη γιατί ξέρω πόσο δύσκολα είναι για εσάς και τους γονείς σας, τα δεδομένα που έχετε να αντιμετωπίσετε τη στιγμή που η ελληνική οικογένεια ταλαιπωρείται μέσα σε μια γενικότερη οικονομία δυσμένεια. Να ξέρετε ότι πάντα στη ζωή μας βρίσκεται ένας καλός «Άγγελος» που μας βοηθά να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και στη δεδομένη χρονική στιγμή και χωρίς καμία υπερβολή, αυτός λέγεται κ. Νικήτας Πρίντζος, λέγεται ΕΒΟΛ, λέγεται ανθρωπισμός. Πρόκειται για μια ενέργεια που λειτουργεί ως πρότυπο, ως modus vivendi.

Τιμή μας να γινόμαστε συμμέτοχοι σε όλο αυτό και να μπορούμε να κάνουμε κάτι που σε άλλες εποχές μπορεί και να θεωρείτο αυτονόητο. Σήμερα όμως θεωρείται πανδύσκολο και πιστέψτε με είναι πολύ σημαντικό, είναι κάτι που δίνει σε δεκαπέντε οικογένειες κουράγιο που βοηθάει να πάνε τα παιδιά τους παραπέρα.

Αυτό μας κάνει να είμαστε ιδιαίτερα ευσυγκίνητοι και ως γονείς και ως εκπαιδευτικοί, πιο πολύ ως άνθρωποι στο μετερίζι που είμαστε και τη θέση που κατέχουμε γιατί έτσι μπορούμε και εμείς να βάλουμε ένα λιθαράκι.

Η ουσία είναι ότι τέτοιες πράξεις και τέτοιες προθέσεις πρέπει να γίνονται πρότυπο για όλους μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πρίντζο αφενός γιατί υπάρχει στην περιοχή μας, γιατί δρα μια υγιής επιχείρηση στην περιοχή μας, γιατί ο ανθρωπισμός του και η καλή του προαίρεση κάθε φορά πιάνουν τόπο και θέλω να σας ευχηθώ να είστε πάνω από όλα γεροί, οι οικογένειές σας να είναι γερές να σας συνδράμουν, το περιβάλλον γενικότερα να είναι υποστηρικτικό σε κάθε σας προσπάθεια, να μην καταθέτετε ποτέ τα όπλα και να μην αφήνετε τους στόχους σας.

Εμείς από την πλευρά μας, ο καθένας και η καθεμία θα προσπαθούμε να σας βοηθάμε και να ξέρετε ότι θα υπάρχουν άνθρωποι πάντα δίπλα σας, στους οποίους θα μπορείτε να απευθυνθείτε».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου κ. Πρίντζος τόνισε «θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας εδώ και να σας ευχηθώ ολόψυχα από τα βάθη της καρδιάς μου καλή πρόοδο, καλή προκοπή εκ μέρους όλου του Διοικητικού Συμβουλίου, των εργαζομένων και ολόκληρου του αγροτικού κόσμου.

Είμαστε περήφανοι που ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των υποτροφιών 15 παιδιών, πιστεύουμε με αξιοκρατικά κριτήρια και με πλήρη διαφάνεια. Η επιτροπή που συστάθηκε για αυτό το σκοπό έλαβε την απόφαση ομόφωνα. Ως πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου είμαι ευτυχής που ο Συνεταιρισμός έχει τη δυνατότητα σε τέτοιες δύσκολες εποχές που περνά η κοινωνία μας να βοηθήσει στο μέτρο του δυνατού ανθρώπους και δη νέους που έχουν ανάγκη οικονομικής στήριξης. Εύχομαι στα παιδιά αυτά καλή πρόοδο και καλή δύναμη».

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Νασίκας τόνισε «εμείς ως Δήμος Ρήγα Φεραίου ευνοούμαστε από αυτή την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΣ Βόλου και πραγματικά όταν το πρωτοέμαθα ένοιωσα μεγάλη έκπληξη γιατί μια επιχείρηση είχε αυτή την πρόθεση και τη δυνατότητα να καταφέρνει να σπουδάζει παιδιά από το Δήμο Ρήγα Φεραίου που όλοι γνωρίζουμε είμαστε ένας Δήμος αγροτοκτηνοτροφικός, με ιδιαίτερα προβλήματα και αυτό θα ανακουφίσει δεκάδες οικογένειες».

Από την πλευρά του ο κ. Σηκιώτης ανέφερε «να συγχαρώ τον κ. Πρίντζο για την ενέργειά του αυτή διότι μας θυμίζει τις ευεργεσίες του παρελθόντος και που σήμερα από ευεργέτες και ευεργεσίες έχει ανάγκη ο τόπος μας. Προσωπικά ένοιωσα μεγάλη ευθύνη συμμετέχοντας σε αυτή την επιτροπή αλλά ταυτόχρονα μεγάλη τιμή και χαρά γνωρίζοντας πως από αυτή την κίνηση ανακουφίζονται κάποιες οικογένειες. Θέλω να συγχαρώ τους γονείς για την επιτυχία των παιδιών τους και στα παιδιά να τελειώσουν αισίως τις σπουδές τους και στη συνέχεια μια καλή πορεία στη ζωή τους».

Τέλος ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Ζερβός συνεχάρη τον κ. Πρίντζο για αυτή του την ενέργεια των υποτροφιών και ευχήθηκε στους νέους σπουδαστές καλή πρόοδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου