ΤΟΠΙΚΑ

Ενταση και μολότοφ στην πορεία για το Πολυτεχνείο στο Βόλο

ενταση-και-μολότοφ-στην-πορεία-για-το-π-652456

Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα ξεκίνησε από το Θόλο του Πανεπιστημίου στο Βόλο η πορεία φοιτητικών συλλόγων, φορέων και συλλογικοτήτων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η πορεία ξεκίνησε με καθυστέρηση καθώς υπήρξαν αψιμαχίες και δημιουργήθηκε ένταση όταν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απαίτησαν να αποχωρήσουν από την κορυφή της πορεία οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ.

Επικράτησε δημόσια φραστική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών ωστόσο τα πνεύματα ηρέμησαν με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρούν προς το τέλος της πορείας που αυτή την ώρα διέρχεται την οδό Δημητριάδος με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα επίκαιρα με την εξέγερση του Πολυτεχνείου, διανθισμένα όμως και με αντικυβερνητικό ύφος.

Αργότερα, μία δεύτερη πορεία ξεκίνησε από την Πλατεία Ελευθερίας, πέρασε από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ φωνάζοντας συνθήματα και κατευθύνθηκε προς το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.

Οι συγκεντρωμένοι έχοντας μαζί τους πέτρες και κομμάτια από πλακάκια που αφαίρεσαν από τον χώρο του πανεπιστημίου, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και υπήρξε συμπλοκή μεταξύ τους στο κέντρο του βόλου.

Περίπου στις 8.30 το βράδυ οι διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ στη συμβολή των οδών Ογλ με Κονταράτου και Γαμβέτα με Κονταράτου.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό σε κτίριο στην οδό Γαμβέτα με Κονταράτου την ώρα των επεισοδίων βρίσκεται σε εξέλιξη παιδικό πάρτι.

Στο σημείο έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις της Αστυνομίας για να αναχαιτίσουν τη δράση και τις επιθέσεις των συγκεντρωμένων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου