ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένες οι αρμοδιότητες της Υφ. Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου

αυξημένες-οι-αρμοδιότητες-της-υφ-οικο-652762

Με αυξημένες αρμοδιότητες η Βολιώτισσα υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και των υπαγόμενων σε αυτήν υπηρεσιών ανατίθενται στην Κατερίνα Παπανάτσιου.

Στις αρμοδιότητες της κ. Παπανάτσιου θα περιληφθούν ακόμη η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας και οι υπαγόμενες σε αυτήν υπηρεσίες, πλην της Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων και Διαχείρισης Κινητών Αξιών και η Ειδική Γραμματεία Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Η νέα υφυπουργός Οικονομικών επίσης θα έχει την εποπτεία της Επιτροπής Ολυμπίων και κληροδοτημάτων, του Βαρβακείου Ιδρύματος, του Ειδικού Ταμείου Ελέγχου και Ποιότητας Αλκοόλης και Αλκοολούχων ποτών και της «Ελληνικό Α.Ε.».

Στις αρμοδιότητες της τέλος περιλαμβάνονται οι κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες, η νομοθετική πρωτοβουλία η οποία ασκείται μόνον από κοινού με τον υπουργό, η πρόταση για την έκδοση ατομικών και κανονιστικών διαταγμάτων, η έκδοση πράξεων ατομικού και κανονιστικού χαρακτήρα, η πρόταση για την έκδοση διαταγμάτων και η έκδοση πράξεων από κοινού με άλλους Υπουργούς, Αναπληρωτές Υπουργούς και Υφυπουργούς, η υποβολή ερωτημάτων προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, η αποδοχή γνωμοδοτήσεων και η αποδοχή και έγκριση πρακτικών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, καθώς και ο διορισμός των διοικήσεων νομικών προσώπων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου