ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Ενωσης Γονέων Βόλου με την αντιδήμαρχο Παιδείας

συνάντηση-ενωσης-γονέων-βόλου-με-την-α-654038

Χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων είχαν πρόσφατα σε συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου.

Στην αντιδήμαρχο κοινοποιήθηκαν τα αιτήματα σε σχέση με τις μεταφορές, όπως η τροποποίηση της ΚΥΑ με απαλοιφή των χιλιομετρικών περιορισμών δικαιουμένων δωρεάν μετακίνησης μαθητών και για τα ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ, την απαλοιφή του όρου των 90 λεπτών αναμονής για όλα τα σχολεία, την επέκταση ισχύος του δελτίου μειωμένου εισιτηρίου για όλη τη σχολική χρονιά χωρίς αποκλεισμό Σαββατοκύριακων και αργιών, καθώς και την εξεύρεση λύσης για την επισκευή σχολικών κτηρίων και επέκταση εγκαταστάσεων με μεγάλης κλίμακας έργα, ώστε να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες των μαθητικών κοινοτήτων.

Στο επίκεντρο της συνάντησης,τέθηκε η παροχή πρωινών γευμάτων στα παιδιά δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με την κ. Μποντού –Τοκαλή, «και για τη φετινή χρονιά ο Δήμος Βόλου προγραμματίζει την ενίσχυση οικονομικά αδύναμων μαθητών και αναμένει τα συγκεντρωτικά στοιχεία από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προκειμένου να ξεκινήσει η παροχή πρωινού σε μαθητές μέσω των κυλικείων των σχολείων». Συζήτηση έγινε και για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, εξετάζοντας τρόπους στήριξής τους, κατά τη διαδικασία ένταξής τους στο σχολικό περιβάλλον.

Συζήτησαν παράλληλα για τις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε κάποια σχολεία, λόγω της μαζικής εξόδου από τα συγκροτήματα.

Σημειώνεται ότι από το Δ.Σ. συμμετείχαν ο πρόεδρος Ηλίας Κουτσερής και η ταμίας Ελένη Βεργίνη-Μανιάτη.

Στο μεταξύ, απάντηση σε ζητήματα που είχε θέσει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου, αναφορικά με τεχνικής φύσεως θέματα που αφορούν στα σχολικά συγκροτήματα, έλαβε το Δ.Σ., από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δ. Βόλου.

Όπως αναφέρεται στην απαντητική επιστολή, «η Τεχνική Υπηρεσία, έχει προβεί σε αυτοψίες και δράσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα υφιστάμενα προβλήματα σχολικών κτιρίων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το τμήμα Συντηρήσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, αγρυπνεί για την έγκαιρη αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που θα προκύψουν, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των σχολικών μονάδων, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου