ΤΟΠΙΚΑ

Απάντηση του Απ. Γαλάτη στην παράταξη Επιλογή Ευθύνης

απάντηση-του-απ-γαλάτη-στην-παράταξη-ε-654230

Από τον πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, Απόστολο Γαλάτη, έγινε η ακόλουθη δήλωση σε απάντηση χθεσινής ανακοίνωσης της παράταξης της α’ ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, «Επιλογή Ευθύνης»: «Παιδιαριώδης και ρηχή, βρίθει κακοήθειας, ψευδών και συκοφαντιών και διαστρεβλώνει βάναυσα την αλήθεια, η ανακοίνωση της θεραπαινίδας της εξουσίας Σκοτινιώτη, Νατάσσας Οικονόμου, με την οποία επιχείρησε, ανεπιτυχώς, πάντως, χάρις και στην προσωπικότητά της, να θολώσει τις θετικές εντυπώσεις από τις δύο αποφάσεις που έλαβε χθες το ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ. Αποφάσεις που αφορούν τη μείωση του τιμολογίου της ύδρευσης κατά4 %, στο πλαίσιο της υλοποίησης της δέσμευσής μας για συνολική μείωση 10 % σε ορίζοντα τριετίας, και για την επαναφορά των μισθών των εργαζομένων στην επιχείρηση που άδικα είχε περικόψει το αφεντικό της, στα προβλεπόμενα εκ των νόμιμων συμβάσεων επίπεδα και την καταβολή των οφειλομένων αναδρομικά.

Πιθανώς και γι’ αυτό ήρθε φευγαλέα στο νου της το ουσιαστικό «τιμή», που προσπάθησε με τρόπο άστοχο να χρησιμοποιήσει. Πρέπει να είσαι ικανός και αποφασισμένος να τιμάς το λόγο, τις δεσμεύσεις και τις εξαγγελίες σου έναντι των συμπολιτών σου, όπως ακριβώς καθημερινά εμείς κάνουμε. Άλλως, ιδιαίτερα μάλιστα όταν είσαι μια μαριονέτα εξουσίας άλλων, ένα πιόνι ενός φαύλου και φθαρμένου καθεστώτος, ευτελίζεις και τις έννοιες και αυτογελοιοποιείσαι.

Με θράσος περίσσιο, από τα χαρακτηριστικά της είναι η αλήθεια, η συγκεκριμένη δημοτική σύμβουλος, κατ’ απονομή επικεφαλής μιας δημοτικής παράταξης που φέρει ανεξίτηλο το στίγμα της πιο άγρια και ταπεινωτικά αποδοκιμασθείσας από το λαό παράταξης και που η ίδια δεν κατόρθωσε καν να εκλεγεί, αλλά χρειάστηκε η γνωστή σε όλους διαδικασία των μηχανισμών που υπηρετεί για να το επιτύχει, προσπάθησε να ασκήσει κριτική σε βάρος μας για τις μικρές χρονικά καθυστερήσεις, που παρατηρούνται σε μια σειρά εργολαβιών, που υλοποιεί η ΔΕΥΑΜΒ.

Ποια, η πολιτικός σύμβολο ενός παρεϊστικου καθεστώτος, που κράτησε καθηλωμένη μια ολόκληρη πόλη στην υπανάπτυξη και τη μιζέρια, για δεκαετίες ολόκληρες, στερώντας της μοναδικές αναπτυξιακές ευκαιρίες, δυστυχώς όχι μόνο εξ αιτίας της παροιμιώδους ανικανότητας που έδειξαν.

Οι καθυστερήσεις αυτές, οι περισσότερες τουλάχιστον, είναι όντως υπαρκτές, αλλά και δικαιολογημένες, όπως μαρτυρά η έγκριση των κρατικών υπηρεσιών που επιβλέπουν, για όσους ζουν την πραγματικότητα και δεν κινούνται στα κοσμικά (sic) σαλόνια. Τα capital controls, οι οικονομικές δυσκολίες αναδόχων έργων και ενίοτε η γραφειοκρατία, είναι βασικές αιτίες μικρών, χρονικά, καθυστερήσεων, που βέβαια σε καμιά περίπτωση δε ανταποκρίνονται στην εικόνα της καταστροφολογίας που η διάδοχος του Σκοτινιώτη επιχειρεί.

Από εκείνη θα περιμέναμε να μας εξηγήσει ποιοι και πως πέρασαν τη θηλιά στο λαιμό της πόλης με την ΕΡΓΗΛ ή πως συνέβη και φέτος, με ένα από τα πιο άνυδρα καλοκαίρια των τελευταίων ετών, οι πολίτες του Βόλου να μη στερηθούν ούτε στιγμή το νερό. Πως επί της «βασιλείας» του μέντορά της το νερό δεν έφτανε ούτε στον πρώτο όροφο των πολυκατοικιών, επί εβδομάδες, και τα δύο τελευταία χρόνια, όπως πρέπει και οφείλουμε, παντού.

Στο θολωμένο, από την απώλεια της εξουσίας και των προνομίων της, μυαλό της Νατάσσας Οικονόμου, έχουν μπερδευτεί πολλά πράγματα. Τα περιγράφει στις παροιμίες του ο λαός μας. Μέχρι να τα ξεκαθαρίσει, ας ασχοληθεί με τις ασκήσεις επί χάρτου, που ο έκπτωτος «βασιλιάς» της πραγματοποιεί για την ανακατάληψη του χαμένου παραδείσου της εξουσίας, και τα εξ αυτής ευεργετήματα, καις ας αφήσει την πόλη να συνεχίσει το μεγάλο αγώνα να καλύψει τα ασυγχώρητα και εγκληματικά λάθη που η ίδια και η παρέα της διέπρατταν χρόνια τώρα.

Και αυτά τα έργα θα ολοκληρωθούν έγκαιρα – και κυρίως σωστά – και πολύ περισσότερα, που έρχονται. Ας καθίσει στο περιθώριο, όπου ο λαός την έταξε, να παρακολουθεί και να μαθαίνει. Ισως αντιληφθεί και την πραγματική έννοια του ουσιαστικού «τιμή»…».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου