ΤΟΠΙΚΑ

Αγγ. Τόλκας: Πρέπει να μπει τάξη στο πεδίο των ΜΜΕ

αγγ-τόλκας-πρέπει-να-μπει-τάξη-στο-πεδ-654987

Την ανάγκη να μπει τάξη στο πεδίο των ΜΜΕ επισήμανε χθες ο γραμματέας του Τομέα Παιδείας και Μαζικού Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Άγγελος Τόλκας, ο οποίος βρέθηκε στο Βόλο προκειμένου να παραστεί στη διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας με θέμα την πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων ως Διευθυντής του Διεπιμελητηριακού Φορέα Πιστοποίησης.

Ερωτηθείς για την επερώτηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τα χρήματα που λαμβάνουν ΜΜΕ για να στηρίζουν την κυβέρνηση είπε ότι «δεν γίνεται με το να προσπαθείς να χτίσεις καταστάσεις που υπήρχαν επί πάρα πολλές δεκαετίες πριν. Αυτό είναι εξαιρετικά κακό για μία χώρα που χρειάζεται να προχωρήσει με πάρα πολύ γοργά βήματα».

Ο ίδιος είπε ότι «πρέπει λοιπόν να κτιστεί ένα ανεξάρτητο καθαρό πεδίο για το χώρο των ΜΜΕ, το οποίο δεν θα μπορεί να δημιουργεί εξαρτήσεις με οποιαδήποτε εξουσία».

Προς επίρρωση επισήμανε ότι «το τελευταίο χρονικό διάστημα δημιουργείται ένα κλίμα που δημιουργεί πάρα πολλές εστίες διαπλοκής με κομμάτια εξουσίας. Αυτό είναι που χρειάζεται να αντιμετωπιστεί εφόσον λοιπόν έχουν υπάρξει συγκεκριμένες καταγγελίες».

Ο κ. Τόλκας ερωτήθηκε και για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ και εκτίμησε ότι «υπάρχουν όλες οι διαδικασίες για να μπορέσουμε η Κεντροαριστερά να προχωρήσει ενωμένη και να δημιουργήσει έναν νέο ισχυρό πολιτικό φορέα».

Η εκδήλωση στο Επιμελητήριο

Για το θέμα της εκδήλωσης του Επιμελητηρίου είπε ότι η πιστοποίηση των προσόντων των φυσικών προσώπων. είναι μία δραστηριότητα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στην οποία το Επιμελητήριο Μαγνησίας ανταποκρίθηκε για να προσφέρει υπηρεσίες στα μέλη του.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αριστοτέλης Μπασδάνης τόνισε ότι στόχος της εκδήλωσης είναι να διευκρινιστεί ποια επαγγέλματα και ποια φυσικά πρόσωπα που ασκούν συγκεκριμένα επαγγέλματα μπορούν να πιστοποιηθούν με ISO».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου