ΤΟΠΙΚΑ

Πρεμιέρα για τη 18η Γιορτή Βιβλίου

πρεμιέρα-για-τη-18η-γιορτή-βιβλίου-485990

Με θετικές σκέψεις και ανάλογες προσδοκίες άνοιξε χθες η αυλαία της 18ης Γιορτής Βιβλίου, η οποία έγινε το επίκεντρο του γενικού ενδιαφέροντος, παρά την παροδική βροχόπτωση που έκανε αισθητή την παρουσία της. Αρκετοί φίλοι του βιβλίου κάθε ηλικίας, παιδιά, νέοι αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας, έσπευσαν να επισκεφτούν τα περίπτερα που είναι παρατεταγμένα συμμετρικά, κατά μήκος του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου, δίνοντας ξεχωριστό χρώμα στο παραλιακό μέτωπο.
Η Γιορτή Βιβλίου, που άνοιξε με εορταστικό χρώμα τις πύλες της, αποτελεί θεσμό με πανελλήνια εμβέλεια και διοργανώνεται κατόπιν συνεργασίας του Συλλόγου Βιβλιοπωλών-Χαρτοπωλών και Εκδοτών Νομού Μαγνησίας, με την ΝΑΜ, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και τον Δήμο Βόλου και χορηγό επικοινωνίας την εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοπωλών Χαρτοπωλών και Εκδοτών Νομού Μαγνησίας, Απόστολος Βασιλιάς, εκτιμά ότι «θα έχει θετική έκβαση η Γιορτή Βιβλίου, αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι παρ’ όλη την οικονομική κρίση, ο κόσμος αγοράζει βιβλία». Όπως προσθέτει παράλληλα ο ίδιος «η Γιορτή Βιβλίου έχει αποκτήσει ένθερμους φίλους, ενώ σύμφωνα με τα σχόλια που έχουν διατυπώσει οι ιθύνοντες του ΕΚΕΒΙ και του Υπουργείου Πολιτισμού, συγκαταλέγεται στις καλύτερες διοργανώσεις πανελλαδικά».
Στη φετινή Γιορτή Βιβλίου συμμετέχουν εννέα βιβλιοπώλες, η ΕΚΠΟΛ ΝΑΜ, το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου με έντυπο και ενημερωτικό υλικό. Οι επισκέπτες της χθεσινής, πρώτης μέρας της διοργάνωσης, περιεργάστηκαν τα 37 περίπτερα και τα εκθέματά τους, δηλώνοντας ενθουσιασμένοι από τον πλούτο και την ποικιλία των εκδόσεων. Ο ταμίας του Συλλόγου Βιβλιοπωλών Χαρτοπωλών και Εκδοτών Νομού Μαγνησίας, Χρίστος Αγιώτης εκφράζει επίσης θετικές σκέψεις για τη φετινή διοργάνωση και επισημαίνει ότι «θα έχει γόνιμη έκβαση, διότι ξεκίνησε με βροχή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου