ΤΟΠΙΚΑ

Κοντά σε λύση ΔΕΥΑΜΒ – Πορταριά

κοντά-σε-λύση-δευαμβ-πορταριά-851206

Συνεδρίασε χθες το πρωί το Συμβούλιο Προγραμματισμού της ΔΕΥΑΜΒ προκειμένου να συζητήσει τα θέματα που αφορούν στη σύνδεση των όμορων ΟΤΑ του Κεντρικού Πηλίου με το κεντρικό δίκτυο της αποχέτευσης και το Βιολογικό Καθαρισμό.
Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, ο αντιπρόεδρος και δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παύλος Μαβίδης, οι δήμαρχοι Πορταριάς και Ιωλκού Βασίλης Κοντορίζος και Πάρις Μουτσινάς, ο κοινοτάρχης Μακρινίτσας Γιάννης Κερασιώτης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΥΑΜΒ.

Με δεδομένη την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ για τους όρους και τις προϋποθέσεις σύνδεσης της αποχέτευσης των τριών ΟΤΑ σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται πλέον με τον Καλλικράτη, εξετάστηκε το πλαίσιο όλων των διαδικασιών που θα ακολουθηθούν ώστε σύντομα να ολοκληρωθεί η σύνδεση του αποχετευτικού των παραπάνω ΟΤΑ με το κεντρικό δίκτυο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου.
Προτεραιότητα όπως συμφωνήθηκε στο Συμβούλιο Προγραμματισμού θα δοθεί στη σύνδεση των επιχειρήσεων όπως τουριστικά καταλύματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τρεις προαναφερόμενους ΟΤΑ, ώστε να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα της περιοχής εν όψει και της τουριστικής περιόδου, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που έχει επηρεάσει και την τοπική οικονομία.
Η σύνδεση των επιχειρήσεων θα γίνει σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχει βάλει η ΔΕΥΑΜΒ για τις συνδέσεις της αποχέτευσης.

Παράλληλα στο Συμβούλιο Προγραμματισμού αποφασίστηκε σε συνεργασία με τον εργολάβο που εκτελεί το έργο κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου των τριών ΟΤΑ, να γίνει τεχνικός έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ έτσι ώστε όπου υπάρχουν προβλήματα ή ελλείψεις να αποκατασταθούν.

Επίσης θα γίνουν εργασίες σε μήκους 12 περίπου χιλιομέτρων στην οδό Ιωλκού στο ύψος του Αγίου Γεωργίου, που είναι απαραίτητες προκειμένου να συνδεθεί το δίκτυο αποχέτευσης των περιοχών της Μακρινίτσας, Πορταριάς και Δήμου Ιωλκού με το κεντρικό αγωγό του δικτύου αποχέτευσης της πόλης του Βόλου. Για τη λειτουργικότητα του δικτύου των τριών προαναφερθέντων περιοχών η ΔΕΥΑΜΒ έχει ζητήσει στοιχεία, προκειμένου να καταγραφούν και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης..
Ο Δήμαρχος Πορταριάς Β. Κοντορίζος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ένα θέμα το οποίο ταλάνισε για μεγάλο χρονικό διάστημα τις σχέσεις της Πορταριάς με τη ΔΕΥΑΜΒ ότι το θέμα μπορεί να επιλυθεί επ΄ αμοιβαία ωφελεία και των δύο μερών.
Ο κ. Κοντορίζος σημείωσε επίσης ότι στο χθεσινό Συμβούλιο Προγραμματισμού αποφασίστηκε όπως την επόμενη Δευτέρα 28 Ιουνίου γίνει ενημερωτική συγκέντρωση των Δημάρχων Πορταριάς και Ιωλκού, όπως και του Κοινοτάρχη Μακρινίτσας, στο Δημαρχείο Πορταριάς. Στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 8 το βράδυ θα είναι παρόντες και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Διαδημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης, οι οποίοι θα δώσουν διευκρινίσεις στους ξενοδόχους και τους επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι και είναι αυτοί που «καίγονται» να συνδεθούν με το δίκτυο ακαθάρτων της ΔΕΥΑΜΒ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση επικρέμαται ως δαμόκλειος σπάθη η άρνηση της Διεύθυνσης Υγείας να ανανεώσει την άδεια λειτουργίας των επιχειρήσεών τους. Ο Δήμαρχος Πορταριάς μίλησε για 27 συνολικά επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ξενοδοχεία και του κλάδου εστίασης και οι οποίοι θα είναι παρόντες στη συγκέντρωση της επόμενης Δευτέρας, προκειμένου να τους δοθούν κατευθυντήριες οδηγίες για τον τρόπο που θα συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ. Σύμφωνα με τον κ. Κοντορίζο η τιμολόγηση των συγκεκριμένων επιχειρήσεων θα γίνει αφού προηγουμένως οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες βάλουν μετρητές (ρολόγια) που θα μετρούν την κατανάλωση νερού με βάση την οποία θα φορολογούνται για τα ακάθαρτα. Για τη σύνδεση με το αποχετευτικό της ΔΕΥΑΜΒ καίγονται και άλλοι δέκα επιχειρηματίες που έχουν ολοκληρώσει ή ολοκληρώνουν τις ξενοδοχειακέ ς τους μονάδες και που η Διεύθυνση Υγείας τους υποχρεώνει να συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης πριν τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου