ΤΟΠΙΚΑ

Υποστελεχωμένη η Πολιτική Προστασία στη Μαγνησία

υποστελεχωμένη-η-πολιτική-προστασία-658248

Τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό του Τμήματος Πολιτική Προστασίας, της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, τονίζει με ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Υποστελεχωμένη και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό είναι η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, αν και βρισκόμαστε ήδη στο τέλος του φθινοπώρου. Δύο μόλις υπάλληλοι και δύο χειριστές είναι υπεύθυνοι για όλο το Νομό και τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Μέχρι στιγμής η αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων γίνεται και με τη συνδρομή των σωμάτων ασφαλείας, σύμφωνα με το «Σχέδιο Ξενοκράτης». Τα σώματα ασφαλείας συνεισφέρουν με όποιες δυνάμεις διαθέτουν, προσωπικό και εξοπλισμό, όμως, η παλαιότητα του εξοπλισμού δυσχεραίνει το έργο τους.

Τέλος, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και οι Δήμοι έχουν ζητήσει επανειλημμένως να στελεχωθούν τα αρμόδια τμήματα των υπηρεσιών με χειριστές μηχανημάτων μέσω ΟΑΕΔ. Η απάντηση του υπουργείου παραμένει σταθερά.

Κατόπιν τούτων, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1)Πώς προτίθεται να καλύψει τις ανάγκες σε προσωπικό και εξοπλισμό της υποστελεχωμένης Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, προκειμένου να είναι προετοιμασμένος ο κρατικός μηχανισμός εν όψει του χειμώνα;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου