ΤΟΠΙΚΑ

Απέσυρε τα ασφαλιστικά ο Αγγ. Αγραφιώτης

απέσυρε-τα-ασφαλιστικά-ο-αγγ-αγραφιώτ-658941

Τέλος στη δικαστική διαμάχη μεταξύ της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Βόλου και του πρώην προέδρου του Ορφανοτροφείου, Αγγελου Αγραφιώτη. Χθες επρόκειτο να εξεταστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο κ. Αγραφιώτης εναντίον της ΦΑΒ για την απόφαση της γενικής συνέλευσης της 9ης Οκτωβρίου να προχωρήσει στην ανάκληση τριών μελών της από το διοικητικό συμβούλιο του Ορφανοτροφείου και στον ορισμό τριών νέων, θέτοντας εκτός διοίκησης και τον ίδιο.

Αρχικά ο κ. Αγραφιώτης είχε κερδίσει την προσωρινή διαταγή. Ωστόσο μεσολάβησε αίτηση της ΦΑΒ στο Πρωτοδικείο για τη συγκρότηση νέας προσωρινής διοίκησης στη Φιλόπτωχο μετά τις παραιτήσεις μελών της. Η ΦΑΒ όρισε και τα νέα μέλη της στο Ορφανοτροφείο.

Χθες ο κ. Αγραφιώτης απέσυρε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και η δικαστική διαμάχη έλαβε τέλος.

Ωστόσο, με επιστολή του ο κ. Αγραφιώτης εξαπολύει νέα πυρά κατά της διοίκησης του Ορφανοτροφείου Βόλου, στον απόηχο της προχθεσινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιδρύματος.

Ο κ. Αγραφιώτης καταγγέλλει μεταξύ άλλων τη διοίκηση για… σπατάλες που επιτείνουν την κακή οικονομική κατάσταση του ιδρύματος «αφού οι προβολείς του ιδρύματος παραμένουν αναμμένοι όλο το βράδυ, έκαναν επαναπρόσληψη απολυμένης επιμελήτριας και εγκατέστησαν μοτέρ 400 ευρώ στη συρόμενη πόρτα».

Υποστηρίζει ότι τα περί συνάντησης με την Υφυπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου για την επαναφορά για τα ιδρύματα του μέτρου των 100 δόσεων προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους «αποτελούν ευσεβείς πόθους», ενώ –για το θέμα της καταγραφής των ακινήτων- υποστηρίζει ότι στην άτυπη παράδοση – παραλαβή ο ίδιος παρέδωσε στον κ. Θεοδώρου, κατάσταση με την περιουσία του ιδρύματος.

«Γεφύρι της Αρτας» χαρακτηρίζει την ανακαίνιση των κοιτώνων που υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει από τον Ιούλιο.

Ο ίδιος αφήνει αιχμές ότι δεν υπάρχει ικανός αριθμός παιδαγωγών, ότι κανείς από το ίδρυμα δεν επικοινωνεί με τα σχολεία, το νοσοκομείο, τους γονείς και τις εισαγγελικές αρχές, ότι έμεινε απλήρωτη έγκυος γραμματέας του ιδρύματος και παιδαγωγός που βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας.

Ο ίδιος κατηγορεί τη διοίκηση ότι επαναπροσέλαβε επιμελήτρια που είχε απολυθεί νόμιμα και την καταγγέλλει ότι παρείχε σε αντίδικο του Ορφανοτροφείο έγγραφα που αφορούν υπόθεση τριγωνικής συναλλαγής από την οποία το ίδρυμα ζημιώθηκε κατά 49.000 ευρώ. Αναφέρεται στην περίπτωση της 15χρονης που φέρεται να διασκέδαζε στα μπουζούκια μαζί με στελέχη της ΦΑΒ, κάνει λόγο για απουσίες παιδιών από το σχολείο, για χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών χωρίς έλεγχο και υποστηρίζει ότι η νέα διοίκηση μέσα σε 10 ημέρες «διέλυσε την καθημερινότητα των παιδιών».

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου