ΤΟΠΙΚΑ

Πουλάνε όσο θέλουν τη βενζίνη!

πουλάνε-όσο-θέλουν-τη-βενζίνη-435924

Μεγάλες αποκλίσεις και μέσα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα αλλά και στα περιφερειακά πρατήρια στην τιμή της αμόλυβδης, που κατά μέσο όρο άγγιξε το 1,518 ευρώ και τραβά την ανηφόρα!!!

Την ίδια στιγμή η μείωση στη ζήτηση των καυσίμων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πρατηριούχων της Μαγνησίας, κυμαίνεται στο 30%, αφού πολλοί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης έχουν επιλέξει τους τελευταίους μήνες να ακινητοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους και να χρησιμοποιούν άλλα μέσα Μεταφοράς, όπως Αστικό και ποδήλατο.
Οι αποκλίσεις μέσα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα φτάνουν τα 24 λεπτά, ενώ στα νησιά των Βορείων Σποράδων η τιμή της αμόλυβδης έχει φτάσει στο 1,690 ευρώ. Aποκλίσεις όμως αισθητές υπάρχουν και στα πρατήρια της περιφέρειας. Στην περιοχή του Αλμυρού οι τιμές στην αμόλυβδη κυμαίνονται από 1,473 ευρώ μέχρι 1,529 ευρώ. Στην περιοχή της Κάρλας από 1,449 μέχρι 1,499 ευρώ. Στη Νέα Αγχίαλο εξάλλου από πρατήριο σε πρατήριο η απόκλιση είναι στα 46 λεπτά. Τιμή 1,449 σε ένα πρατήριο για την αμόλυβδη και λίγα μέτρα πιο πέρα στο 1,495 ευρώ.
Σύμφωνα με στοιχεία που αναρτά κάθε μέρα πλέον το Υπουργείο Οικονομίας- Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας η ελάχιστη τιμή είναι 1,449 ευρώ , η μέγιστη τιμή στο 1,690 ευρώ. Μέση τιμή στα 1,506 ευρώ.
Στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου – Νέας Ιωνίας καταγράφονταν χθες τιμές στην αμόλυβδη από 1,449, μέχρι 1,689 ευρώ!!!
Σε πρατήρια της Σκοπέλου η τιμή προσεγγίζει το 1,670 ευρώ και στη Σκιάθο το 1,690 ευρώ.

Δικυκλιστές και οδηγοί ΙΧ πλέον διανύουν ολόκληρα χιλιόμετρα, κάνοντας έρευνα αγοράς από το κέντρο του Βόλου μέχρι και την οδό Λαρίσης, προκειμένου να βρούνε προσιτές τιμές για να γεμίσουν ρεζερβουάρ…

Οι διαμαρτυρίες των πελατών είναι απόλυτα δικαιολογημένες, υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος των πρατηριούχων της Μαγνησίας Άγγελος Τσαβές, όμως όπως ο ίδιος τονίζει, την ευθύνη γι’ αυτό το “¨χαράτσι” χρεώνεται αποκλειστικά στις πετρελαϊκές εταιρίες.

Οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες και τα διυλιστήρια συνεχίζουν να προμηθεύουν τα πρατήρια με καύσιμα σε πολύ υψηλές τιμές. Πρέπει να μειωθεί ο φόρος ειδικής κατανάλωσης, επιμένουν οι πρατηριούχοι, που ωστόσο δεν εισακούγονται και το κόστος μετακυλίεται στον πελάτη.

“Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι οι καταναλωτές αγοράζουν τις βενζίνες και το πετρέλαιο πολύ ακριβότερα, καθώς οι ενδεικτικές τιμές δεν είναι δεσμευτικές για τους βενζινοπώλες, με αποτέλεσμα η πραγματική τιμή των καυσίμων στο πρατήριο να είναι πολύ πιο πάνω από τις τιμές που ανακοινώνει το υπουργείο ”, παρατηρεί ο κ. Τσαβές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου