Διαδημοτική συνεργασία για τη Γορίτσα

Τελευταία ενημέρωση: 2007-04-04, 00:00:00
Σύσκεψη για προστασία και αξιοποίηση του λόφου της Γορίτσας συγκάλεσε ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης στο γραφείο του και συμμετείχαν οι δήμαρχοι Πορταριάς κ. Βασίλης Κοντορίζος, ο δήμαρχος Ιωλκού κ.Πάρις Μουτσινάς, οι αντιδήμαρχοι Πορταριάς κ. Ι. Γκουντέλιας και Ιωλκού κ. Αχ. Καλυβιώτης
Η σύσκεψη είχε στόχο το συντονισμό των δράσεων προστασίας και αξιοποίησης του λόφου, ενώ όπως αποφασίστηκε άμεσα θα αναληφθούν πρωτοβουλίες από τις υπηρεσίες των τριών Δήμων προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις εξωραϊσμού της περιοχής, ώστε να είναι προσβάσιμη στους περιπατητές και τους επισκέπτες.
Οι παρεμβάσεις αυτές θα αφορούν τον καθαρισμό του λόφου από χόρτα και διάφορα απορρίμματα που πετιούνται και υποβαθμίζουν το χώρο, τόσο κατά μήκος του δρόμου όσο και στο δάσος που έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο «σκουπιδότοπο».
Η εκστρατεία καθαριότητας των τριών Δήμων θα γίνει μετά το Πάσχα, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε να υπάρξει στενή συνεργασία για την αξιοποίηση του Λόφου.
Όπως έγινε γνωστό προς αυτή την κατεύθυνση εκπονείται μελέτη από το ΚΕΚΑΝΑΜ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που προβλέπει τη σύσταση Κοινωνικής Επιχείρησης, η οποία μέσω του προγράμματος ECOSERT θα αναλάβει τη διαδικασία αναβάθμισης και αξιοποίησης του λόφου.
Με την ολοκλήρωση της μελέτης, όπως συμφωνήθηκε στη σύσκεψη, οι τρεις Δήμοι θα διεκδικήσουν την χρηματοδότηση των παρεμβάσεων.
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
1
=