ΤΟΠΙΚΑ

Επιδείνωση καιρού και λασποβροχή στο Βόλο

επιδείνωση-καιρού-και-λασποβροχή-στο-662174

Αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, τους θυελλώδεις ανέμους και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες αναμένεται να είναι εντονότερες αύριο Τετάρτη σε όλη την Ελλάδα, χωρίς να εξαιρείται η περιοχή μας.

Στο έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ, το οποίο κοινοποίησε χθες το Λιμεναρχείο του Βόλου, σημαντική μεταβολή του καιρού θα σημειωθεί από αύριο Τετάρτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 6 με 8 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον πρώην διευθυντή Πρόγνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Νίκο Καντερέ, φυσικό – μετεωρολόγο, ο οποίος ανέφερε ότι η μεταφορά σκόνης από την Αφρική, οφείλεται στο βαρομετρικό χαμηλό που υπάρχει στη συγκεκριμένη περιοχή και μεταφέρεται προς την Ελλάδα μέσω των ΝΔ ανέμων που πνέουν. Το φαινόμενο θα συνδυαστεί με βροχόπτωση, η οποία θα είναι εντονότερη αύριο, ενώ από την Πέμπτη το πρωί αναμένεται να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

Το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού είναι η αυριανή έντονη βροχόπτωση, που θα σημειωθεί κατά τόπους, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα φτάσουν μέχρι τα 9 μποφόρ. Η μεταβολή του καιρού θα διαρκέσει μέχρι το πρωί της Πέμπτης, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται να σημειωθεί άστατος καιρός.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου