ΤΟΠΙΚΑ

Ομόφωνο όχι σε κεραία στον Αγιο Βλάσιο

ομόφωνο-όχι-σε-κεραία-στον-αγιο-βλάσιο-662259

Φρένο από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, που συνεδρίασε χθες το μεσημέρι, στην εγκατάσταση και τρίτης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη θέση «Καρδαρά» στον Αγιο Βλάσιο.

Το αίτημα της εταιρείας για εγκατάσταση κεραίας εξετάστηκε σε πρώτη φάση από το τοπικό συμβούλιο του Αγίου Βλασίου, που γνωμοδότησε αρνητικά. Η αντιπρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, κ. Ελένη Παπαχρήστου, παρέστη στη χθεσινή συνεδρίαση για να δηλώσει ότι η συγκεκριμένη θα είναι η τρίτη κατά σειρά κεραία που πρόκειται να τοποθετηθεί στο ίδιο σημείο κι ότι οι κάτοικοι αντιδρούν.

Με εισήγηση του προέδρου της επιτροπής, Θάνου Θεοδώρου, ο οποίος τάχθηκε υπέρ των κατοίκων, ο Δήμος γνωμοδότησε αρνητικά.

Αφαίρεση αδειών

Προηγουμένως, η επιτροπή ποιότητας ζωής αφαίρεσε με ομόφωνη απόφασή της την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης, που λειτουργεί χωρίς πιστοποιητικό πυρασφάλειας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η έλλειψη του συγκεκριμένου εγγράφου κρίθηκε ως σοβαρό παράπτωμα, δεδομένου μάλιστα ότι γίνεται χρήση φιαλών υγραερίου. Ο δε δημοτικός σύμβουλος της Επιλογής Ευθύνης και μέλος της επιτροπής, Νίκος Στόικος, επικαλέστηκε την τραγωδία που συντάραξε το Βόλο και που είχε εκτυλιχθεί στην Ιάσονος τον Ιούλιο του 1999, όταν είχε εκραγεί φιάλη υγραερίου σε κατάστημα με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου.

Από το σύνολο των 12 καταστηματαρχών, που βρέθηκαν χθες ενώπιον της Ε.Π.Ζ., αφαιρέθηκε μία ακόμη άδεια μουσικής για διάστημα 20 ημερών, επειδή τα ηχεία ήταν τοποθετημένα στην είσοδο του καταστήματος.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου