ΤΟΠΙΚΑ

Στα αζήτητα του Νοσοκομείου Βόλου σορός Ρουμάνου

στα-αζήτητα-του-νοσοκομείου-βόλου-σορ-662637

Στα αζήτητα εδώ και τρεισήμισι μήνες η σορός Ρουμάνου. Πρόκειται για τον Didiu Ion από τη Ρουμανία, που απεβίωσε στις 28 Ιουλίου κι έκτοτε παραμένει στο ψυγείο του νεκροτομείου του Νοσοκομείου Βόλου. Κανείς δεν τον αναζήτησε. Από τη διοίκηση του Νοσοκομείου που έκανε έρευνα για τον εντοπισμό συγγενικών του προσώπων δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα. Μετά από ενέργειες του Νοσοκομείου και με τη βοήθεια της Πρεσβείας εκδόθηκε στις 13 Οκτωβρίου έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, με το οποίο καλείται ο Δήμος Βόλου για την ανάληψη των εξόδων κηδείας και ταφής του παραπάνω εκλιπόντος.

Το θέμα ήρθε χθες εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που ενέκρινε ποσό 500 ευρώ, για να γίνει η δωρεάν ταφή και η εκταφή της σορού του Ρουμάνου μετά την παρέλευση τριετίας από τη Διεύθυνση Κοιμητηρίων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Νόμο του Καλλικράτη, ο Δήμος οφείλει να μεριμνά για τους άστεγους και άπορους πολίτες, ώστε να εξασφαλίζει τα πλέον απαραίτητα για ανθρώπινη και αξιοπρεπή διαβίωση, μέρος της οποίας αποτελεί και η κήδευσή τους, σύμφωνα με τα θρησκευτικά και κοινωνικά επικρατούντα ήθη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου