ΤΟΠΙΚΑ

Πλημμύρισε από κόσμο η αγορά του Βόλου, όχι όμως και τα ταμεία των εμπόρων

πλημμύρισε-από-κόσμο-η-αγορά-του-βόλου-663376

Πλημμύρισε από κόσμο χθες η εμπορική αγορά του Βόλου. Το κυριακάτικο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων ευνόησε ο καλός καιρός και οι αεροπορικές επιδείξεις, που «κατέβασαν» χιλιάδες κόσμου στην παραλία. Με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για τη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας, καταναλωτές έσπευσαν στην αγορά, να δουν βιτρίνες και αρκετοί προχώρησαν σε ψώνια.

Η αγορά λειτούργησε στο πλαίσιο της νομοθεσίας που προβλέπει το άνοιγμα της αγοράς την πρώτη Κυριακή των φθινοπωρινών ενδιάμεσων εκπτώσεων. Σχεδόν το σύνολο των εμπορικών καταστημάτων και σούπερ μάρκετ άνοιξαν τις πόρτες τους από τις 11 το πρωί και λειτούργησαν έως τις 4 το απόγευμα.

Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσε την αγορά. Αρκετοί επωφελήθηκαν από το δεκαήμερο εκπτώσεων που ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου και έκαναν τις αγορές τους σε συμφέρουσες τιμές.

Σημειώνεται ότι το εκπτωτικό δεκαήμερο εκπνέει στις 10 Νοεμβρίου. Οι εκπτώσεις για τις νέες παραλαβές που βρίσκονται στις βιτρίνες κυμαίνονται κατά μέσο όρο από 20% έως 30%.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Βόλου – Ν. Ιωνίας, Κώστα Τσέλιο, η κίνηση ήταν πολύ μεγάλη στην εμπορική αγορά όχι όμως και η κατανάλωση. «Η κατανάλωση ήταν χαλαρή», σχολίασε παρόλα αυτά τα εμπορικά ταμεία πήραν μια μικρή τονωτική ένεση.

«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Εως τέλος του έτους θα πρέπει να έχουμε κλείσει τις υποχρεώσεις μας σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και δυστυχώς τα έσοδα δεν αρκούν για να καλύψουμε τα λειτουργικά μας έξοδα», επεσήμανε ο κ. Τσέλιος. Οι όποιες ελπίδες των εμπόρων στηρίζονται στις γιορτές, προκειμένου να καλυφθεί μέρος μόνο από το χαμένο έδαφος. «Περιμένουμε τις γιορτές για να μπορέσουμε να ανακάμψουμε, αν και η εορταστική περίοδος των τελευταίων έξι χρόνων, δεν αφήνει τα κέρδη που άφηναν άλλοτε οι γιορτές όταν υπήρχαν ακόμη δώρα σε μισθούς και συντάξεις και ο κόσμος είχε να πληρώσει λιγότερους φόρους», ανέφερε ο κ. Τσέλιος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου