ΤΟΠΙΚΑ

Ελλιπής αστυνόμευση στο νότιο Πήλιο

ελλιπής-αστυνόμευση-στο-νότιο-πήλιο-664995

Πολυσέλιδο υπόμνημα κατέθεσε στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου, Στέργιος Παπαιωάννου, ζητώντας την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Πηλίου, στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Εκτός των άλλων συζητήθηκαν τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής όσον αφορά την έλλειψη προσωπικού και την επιθυμία του Ε.Κ.Α.Β να μεταφέρει το ασθενοφόρο από το κέντρο υγείας Αργαλαστής στον Βόλο.

Το δεύτερο μεγάλο θέμα που συζητήθηκε ήταν η έλλειψη αστυνόμευσης του αστυνομικού τμήματος Μηλεών, που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αστυνομικών του τμήματος Μηλεών, η αστυνόμευση είναι ελλιπής και δεν είναι δυνατή να γίνει διότι από τους 30 άνδρες που προβλέπεται υπηρετούν μόνο 20 και πολλές φορές αποσπούνται από την αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας στα δικαστήρια, στην μεταγωγή μεταναστών, σε αθλητικές εκδηλώσεις κ.λπ. Έτσι πολλές φορές, όταν λαμβάνει άδεια το προσωπικό, υπάρχει μόνο ένας αξιωματικός υπηρεσίας και ένα περιπολικό με έναν αστυνομικό για να αστυνομεύσει την τεράστια περιφέρεια του Νοτίου Πηλίου. Ετσι οι κάτοικοι του Πηλίου δεν νιώθουν ασφαλείς.

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κατέθεσε στον Υπουργό πολυσέλιδο υπόμνημα και τόνισε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τη μη μετεγκατάσταση του αστυνομικού τμήματος στην έδρα του Δήμου, όπως προβλέπει ο νόμος Καλλικράτης.

Επίσης τονίστηκαν και τα προβλήματα των κτιριακών εγκαταστάσεων και της βελτίωσης αυτών καθώς επίσης και την ανέγερση νέου κτιρίου σε ιδιόκτητο οικόπεδο που διαθέτει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο κέντρο της Αργαλαστής.

Για το σκοπό αυτό το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου με δικές του δαπάνες και την υπόδειξη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα φροντίσει να ετοιμάσει την μελέτη κατασκευής νέου κτιρίου και την ένταξη του στα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου ευχαριστεί τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την ακρόαση και την υπόσχεση ότι θα φροντίσει προσωπικά για την επίλυση των δίκαιων προβλημάτων των κατοίκων του Πηλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου