ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά η ενισχυτική διδασκαλία στα Γυμνάσια

ξεκινά-η-ενισχυτική-διδασκαλία-στα-γυ-666179

Σανίδα… σωτηρίας για εκατοντάδες μαθητές, που έχουν ανάγκη επιπλέον στήριξης στα σχολικά μαθήματα, αλλά οι γονείς τους αδυνατούν να πληρώσουν τα έξοδα που απαιτούν τα μαθήματα σε φροντιστήριο, αναμένεται να αποτελέσει το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας, που ξεκινά το επόμενο χρονικό διάστημα στα Γυμνάσια της Μαγνησίας.

Πρόσφατα, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, παρέλαβε εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, για να τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι το πρόγραμμα ξεκίνησε λίγο πριν τη… λήξη της σχολικής χρονιάς, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί στην πράξη και εκατοντάδες μαθητές να μην έχουν τη στήριξη που χρειάζονταν στα σχολικά μαθήματα.

Εως τις 5 Νοεμβρίου η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας θα έχει συγκεντρώσει τα στοιχεία με τον αριθμό των μαθητών ανά σχολείο, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας αλλά και τα μαθήματα στα οποία χρειάζεται επιπλέον βοήθεια ο κάθε μαθητής.

Τα στοιχεία θα αποσταλούν στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να εγκρίνει προσλήψεις αναπληρωτών για τη στελέχωση των τμημάτων.

Τα μαθήματα θα γίνονται σε γυμνάσια που θα οριστούν να λειτουργούν ως κέντρα ενισχυτικής διδασκαλίας κι εκεί θα παρακολουθούν μαθήματα πέραν του σχολικού ωραρίου, μαθητές από τρία ή τέσσερα όμορα γυμνάσια.

Το πρόγραμμα προβλέπει από 2 έως 4 ώρες μάθημα μετά το σχολικό πρόγραμμα.

Τα μαθήματα αφορούν στα «βασικά» μαθήματα του σχολικού προγράμματος και συγκεκριμένα στα μαθήματα των νέων ελληνικών, των αρχαίων, των μαθηματικών, των φυσικών επιστημών και των αγγλικών.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου