ΤΟΠΙΚΑ

Tι λέει η ιατροδικαστής για τον 10χρονο που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από παιδιά

tι-λέει-η-ιατροδικαστής-για-τον-10χρονο-π-667039

«Θα σας πω μόνο ότι έγιναν από άλλα παιδάκια με αντικείμενο» αποκαλύπτει η Ρουμπίνη Λεοντάρη και προσθέτει: «Το παιδί ήταν πάρα πολύ στρεσαρισμένο, φοβισμένο, δεν ήθελε να ξαναπάει στο ίδιο σχολείο»

Συγκλονίζει η καταγγελία ενός πατέρα από τον Βόλο, ότι ο γιος του κακοποιήθηκε σεξουαλικά από δύο αγόρια και ένα κορίτσι με αιχμηρό αντικείμενο. Η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή που εξέτασε το 10χρονο παιδάκι μιλά στο protothema. gr και επιβεβαιώνει τη σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού με αντικείμενο από συμμαθητές του στο σχολείο.

«Αυτό το 10χρονο παιδάκι εξετάστηκε τη προηγούμενη εβδομάδα, και απο εμένα ως ιατροδικαστή και από τους παιδοχειρουργούς του νοσοκομείου της Λάρισας, κατόπιν δίκης μου παρότρυνσης. Εξετάστηκε και πραγματικά τεκμηριώθηκαν τα στοιχεία αυτά τα οποία υπήρχαν στη προανάκριση. Δηλαδή βρήκαμε ότι υπάρχουν στοιχεία ενδεικτικά σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού. Θα σας πω μόνο ότι έγιναν από άλλα παιδάκια με αντικείμενο».

Προς έκπληξή μας η ιατροδικαστής υποστηρίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συναντά τέτοιες περιπτώσεις σε δημοτικά σχολεία και μάλιστα προέτρεψε τις προανακριτικές αρχές να ελέγξουν τα παιδιά και τον περίγυρό τους, γιατί πολλές φορές οι θύτες είναι και οι ίδιοι θύματα από κοντινά πρόσωπα.

«Το παιδί ήταν πάρα πολύ στρεσαρισμένο, φοβισμένο, δεν ήθελε να ξαναπάει στο ίδιο σχολείο. Όταν εξετάστηκε το παιδί για κακώσεις από την ιατροδικαστική υπηρεσία κι από εμένα, η ασφάλεια Λάρισας κάλεσε κατόπιν παιδοψυχίατρο. Αυτό το οποίο θέλω να πω είναι ότι τα παιδιά τα οποία είναι θύτες, δηλαδή τα παιδιά τα οποία προκαλούν με τη συμπεριφορά αυτή, υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ενδεχόμενο να είναι και τα ίδια θύματα από τον περίγυρό τους και θα πρέπει να ελεγχθεί και αυτό. Μάλιστα το είπα και στις προανακριτικές αρχές. Οι γονείς του μετά από αυτό είναι συγκλονισμένοι και από ότι έχω μάθει πρέπει να άλλαξε και σχολείο».

Η καταγγελία του πατέρα στην αστυνομία έγινε στις 26 Οκτωβρίου και ανέφερε οτι δύο αγόρια και ένα κορίτσι, συμμαθητές του παιδιού, τον κακοποίησαν σεξουαλικά μέσα στο σχολείο του με αιχμηρό αντικείμενο, στην περιοχή του Βόλου.

Το 10χρονο παιδί κατέθεσε στην αστυνομία παρουσία παιδοψυχολόγου και ο φάκελος της ιατροδικαστικής εξέτασης βρίσκεται στην Εισαγγελία Βόλου. Ο μαθητής της Ε’ δημοτικού άλλαξε σχολική στέγη για να προστατευθεί.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου