ΤΟΠΙΚΑ

10χρονος κακοποιήθηκε σεξουαλικά από μαθητές σε Σχολείο του Βόλου

10χρονος-κακοποιήθηκε-σεξουαλικά-από-μ-667543

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Απίστευτες πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης, που παραπέμπουν σε θρίλερ, με θύμα μαθητή ηλικίας μόλις 10 χρονών, που πηγαίνει στην Ε’ τάξη δημοτικού από συμμαθητές του στο ίδιο σχολείο – σύμφωνα με την καταγγελία – μεγαλύτερα κατά μία τάξη, δύο αγόρια και ένα κορίτσι, σε ώρες λειτουργίας του σχολείου, με χρήση αιχμηρών αντικειμένων, όπως μεταξύ άλλων κατσαβιδιού!

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Η αποκάλυψη της κακοποίησης συνέβη στις 26 Οκτωβρίου, όταν βραδινές ώρες ο πατέρας του παιδιού απευθύνθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και έξαλλος κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση. Ο γιος του είχε λύσει τη σιωπή του, παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές. Δεν μιλούσε, γιατί ήταν τρομαγμένος. Οι γονείς του είχαν αντιληφθεί ότι κάτι συνέβαινε, αλλά δεν μπορούσαν να το διανοηθούν…

Ο εφιάλτης που ζούσε ο 10χρονος προκάλεσε σεισμό στην οικογένεια, αναστάτωσε τους ίδιους τους αστυνομικούς, άφησε άφωνη την Εισαγγελία Βόλου, σοκάρισε την ιατροδικαστή, έσκασε σαν βόμβα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τη διεύθυνση του σχολείου… Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και η κακοποίηση «έσπασε» την πόρτα της τουαλέτας και βγήκε έξω από το σχολείο.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν στις αρμόδιες αρχές και ερευνώνται, σε ώρες διαλείμματος των μαθημάτων οι τρεις ανήλικοι απομόνωναν τον 10χρονο και τον κακοποιούσαν σεξουαλικά. Η μήνυση έθεσε άμεσα σε κινητοποίηση την Εισαγγελία Βόλου, η οποία από κοινού με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας ξεκίνησε με απόλυτη μυστικότητα τη διερεύνηση των καταγγελλόμενων πράξεων.

Επιβεβαίωση της κακοποίησης από την ιατροδικαστική έρευνα

Την επόμενη κιόλας μέρα, ο 10χρονος εξετάστηκε από παιδοχειρουργούς στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Λεονταρή Ρουμπίνη. Και δυστυχώς το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαίωσε την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση χωρίς να προσδιορίζει τον ακριβή τρόπο. Οι καταγγελλόμενες πράξεις συνέβησαν στην πραγματικότητα.

Και μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία που ερευνάται, στις τουαλέτες του σχολείου, που βρίσκονται δίπλα από το κυλικείο, σε απόσταση αναπνοής από τη σκάλα από την οποία περνούν όλοι οι μαθητές και οι δάσκαλοι, χωρίς κανένας να αντιληφθεί το παραμικρό, ούτε μία περίεργη κίνηση, ούτε ένα ύποπτο σημάδι, τίποτα παντελώς, ούτε πριν από την τέλεσή τους ούτε και μετά από αυτές!

Εάν όντως ευσταθεί η καταγγελία ως προς όλες τις παραμέτρους της, όπως τον τόπο που συνέβη, γεννιούνται μια σειρά από ερωτήματα για το τι συνέβαινε στο σχολείο τις στιγμές αυτές. Δεν υπήρχαν δάσκαλοι; Δεν υπήρχε διευθυντής; Στις τουαλέτες ενός δημοτικού σχολείου είναι δυνατόν να λαμβάνουν χώρα, τόσο φρικτές πράξεις, καταδικαστέες πράξεις από τον ποινικό κώδικα και να μη γίνονται αντιληπτές; Δεν υπάρχει έλεγχος;

Ο ανήλικος έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς παρουσία παιδοψυχολόγου και περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα τον εφιάλτη που ζούσε. Την ίδια μέρα μέχρι και το μεσημέρι έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς και η μητέρα του παιδιού, η οποία είναι σοκαρισμένη.

Οι τρεις ανήλικοι, σύμφωνα με την καταγγελία, κακοποίησαν παρά φύση το αγγελούδι της με αιχμηρά αντικείμενα στις 21 Οκτωβρίου στο σχολείο, όπου το έστελνε για να μορφωθεί και ήταν ήσυχη ότι στις ώρες λειτουργίας του ήταν καλά. Δημοτικό σχολείο ήταν, το παιδί θα παρακολουθούσε τα μαθήματά του, θα έπαιζε με τα άλλα παιδιά στις ώρες του διαλείμματος, πίστευε…

Τον κακοποίησαν σεξουαλικά όχι μόνο μία φορά αλλά, πάντοτε σύμφωνα με την καταγγελία, επανειλημμένως, καθώς το φρικτό μαρτύριο φαίνεται ότι επαναλαμβανόταν. Στη διάρκεια του τελευταίου μήνα, οπότε αναπτύχθηκαν οι παραβατικές συμπεριφορές, συνέβη περίπου 20 φορές, πάντοτε σε ώρες διαλείμματος στην τουαλέτα του σχολείου, ενώ από έξω από την πόρτα ακούγονταν οι ανέμελες παιδικές φωνές των υπολοίπων παιδιών που χαίρονταν τη ολιγόλεπτη διακοπή των μαθημάτων.

Οι ανήλικοι απειλούσαν στη συνέχεια τον 10χρονο. Μετά τις πράξεις φρίκης του έλεγαν ότι θα του κάνουν κακό, ότι θα τον χτυπήσουν, ότι θα το σκοτώσουν. Κατάφερναν με αυτόν τον τρόπο να διατηρούν κρυφές τις πράξεις τους μέχρι που το ηφαίστειο εξερράγη.

Ο λόγος που ο 10χρονος δεν ήταν καλά το τελευταίο διάστημα διαλευκάνθηκε πλήρως. Η οικογένεια του ζητάει να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι δράστες, να τιμωρηθεί κάθε υπαίτιος. Το αγγελούδι τους υπέστη σοκαριστικές εμπειρίες, επειδή πήγαινε στο σχολείο και παρακολουθούσε τα μαθήματά του. Επρεπε να παίζει και να χαίρεται στις ώρες του διαλείμματος.

Όλα τα απαραίτητα στοιχεία της έρευνας, η έκθεση παιδοψυχίατρου και οι γνωματεύσεις που απαιτούνται συγκεντρώθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Ο 10χρονος, ο οποίος είναι τρομαγμένος μετεγγράφηκε σε άλλο σχολείο για να προστατευτεί, αλλά και να απομακρυνθεί από το σχολικό περιβάλλον που του δημιούργησε την τραυματική εμπειρία.

Ο 10χρονος πρέπει οπωσδήποτε να υποστηριχθεί από ειδικούς παιδοψυχολόγους, δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Λεονταρή Ρουμπίνη. Αλλά και τα παιδιά – θύτες, προσθέτει η ίδια, πρέπει επίσης να ελεγχθούν.

«Ενδέχεται να είναι αποδέκτες εκφοβιστικών και βίαιων συμπεριφορών τις οποίες μεταφέρουν σε μικρότερα παιδιά» συμπλήρωσε η ίδια. Η δικογραφία της υπόθεσης, την οποία αποκάλυψε το «Ράδιο ΒΕΡΑ» διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Βόλου για περαιτέρω διερεύνηση.

Να επισημανθεί, πάντως, ότι το εν λόγω περιστατικό δεν είναι και το μοναδικό στη Θεσσαλία. Τα τελευταία χρόνια καταγγέλθηκε σε άλλη θεσσαλική πόλη παρόμοιο περιστατικό συμπεριφοράς, που μετέφερε παιδί τάξης Γ’ δημοτικού σε παιδί Α’ τάξης δημοτικού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου