ΤΟΠΙΚΑ

Μια αγκαλιά για τα προσφυγόπουλα

μια-αγκαλιά-για-τα-προσφυγόπουλα-668332

Την ανάγκη περαιτέρω βελτίωσης της καθημερινότητας των προσφύγων, που βρίσκονται στην περιοχή μας, υπογράμμισε η πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας, Ρίτσα Κωτή, με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώνεται την ερχόμενη Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στην «Περισπωμένη», με τη συμμετοχή προσφυγόπουλων από το «Μόζα».

Η παραπάνω εκδήλωση είναι ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του εορτασμού των 40 χρόνων της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος, το οποίο αποτέλεσε το θεματικό επίκεντρο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους πρόσφυγες, οι οποίοι «έχουν το δικαίωμα της φιλοξενίας μας», όπως επισημάνθηκε χαρακτηριστικά. Η κ. Κωτή υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας στεγασμένου χώρου, προκειμένου να τοποθετηθούν μικροσυσκευές για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των προσφύγων, ενώ ανέφερε παράλληλα ότι «πρέπει να αρχίσει άμεσα η εκπαίδευση των παιδιών, η οποία πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει μέσα από τμήματα ένταξης και να ενταχθούν στο κανονικό σχολείο».

Στην εκδήλωση της ερχόμενης Κυριακής, που έχει ως θέμα «Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και ο πόλεμος γεννούν το προσφυγικό», και διοργανώνεται για να τιμηθεί η 40χρονη πορεία της ΟΓΕ και του συλλόγου, περιλαμβάνονται ομιλίες, προβολή ντοκιμαντέρ αλλά και θεατρικό δρώμενο με τη συμμετοχή και προσφυγόπουλων από το «Μόζα». Επίσης τα παιδιά θα τραγουδήσουν όλα μαζί ελληνικά και συριακά τραγούδια.

Αναφερόμενη στα 40χρονα της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Λίλα Πέτρου, τόνισε ότι «καταβάλλουμε διαρκείς προσπάθειες, για να αλλάξει η ζωή των γυναικών και να αλλάξει όλο το σύστημα διεκδίκησης. Τίποτα δεν είναι δεδομένο, όλα είναι δυνατά, αλλά πρέπει να σπάσει το κλίμα ηττοπάθειας που υπάρχει», σημείωσε η ίδια.

Συνέδριο της ΟΓΕ

Στη συνέχεια έγινε αναφορά στο 12ο Συνέδριο της ΟΓΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 11, 12 και 13 Νοεμβρίου στο ΤΕΙ Πειραιά, με κεντρικό σύνθημα: «Γυναίκα βγες μπροστά στον αγώνα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση». Ο Σύλλογος του Βόλου συμμετέχει με έντεκα συνέδρους που εκλέχθηκαν σε γενική συνέλευση. Τα θέματα που θα αναπτυχθούν στο συνέδριο, αφορούν καίριους τομείς όπως: Διεθνείς εξελίξεις, μισθωτή εργαζόμενη, αυτοαπασχολούμενη, γυναίκα της υπαίθρου, άνεργη γυναίκα, μητρότητα, μετανάστευση – προσφυγιά και άλλα.

«Η ΟΓΕ προσπαθεί να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της στην κοινή δράση με την κοινωνική συμμαχία», όπως επισημάνθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών, απευθύνουν κάλεσμα σε όλους, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο ενάντια στην ανεργία, που πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, «γιατί οι γυναίκες με τους νέους είναι τα μεγαλύτερα θύματα της ανεργίας στο νομό μας», όπως επισημάνθηκε μεταξύ άλλων. Για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο, η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει σήμερα στις 5.30 μ.μ. από το Δημαρχείο Βόλου.

Κλείνοντας, τα μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας, εξέφρασαν την κοινή θέση ότι «η αγωνιστική μας ετοιμότητα πρέπει να εκφραστεί και μπροστά στις σύνθετες διεθνείς εξελίξεις».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου