ΤΟΠΙΚΑ

Εισαγγελέας: Ο άντρας που χτυπά τη γυναίκα του δεν είναι άντρας

εισαγγελέας-ο-άντρας-που-χτυπά-τη-γυνα-669163

Υπέστη κάκωση κεφαλής, μώλωπες, τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματος και η μητέρα της σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να κοντέψει να χάσει την όρασή της και να έχει αιμάτωμα στο κεφάλι, όμως τόσο η ίδια όσο και η μητέρα της ζήτησαν χθες από το Δικαστήριο να μη διωχθεί ποινικά ο σύζυγος – γαμπρός αντίστοιχα.

Η υπόθεση αφορά σε σωματικές βλάβες, που έγιναν κατά τη διάρκεια οικογενειακής συμπλοκής τον Ιούλιο του 2014 στο Βόλο, όταν 46χρονος Βολιώτης επισκέφτηκε την πεθερά του, για να πάρει τη σύζυγό του, η οποία είχε φύγει από το σπίτι μετά από παρεξήγηση.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου δίκασε κανονικά τον 46χρονο, παρά το γεγονός ότι η σύζυγός του δήλωσε ότι τα έχουν ξαναβρεί και η μητέρα της ότι όλοι είναι καλά. Αν και αμφότερες περιέγραψαν ότι επρόκειτο για ένα μεμονωμένο περιστατικό που οφειλόταν σε παρεξήγηση, ο ισχυρισμός τους δεν έγινε δεκτός ούτε από τον εισαγγελέα έδρας ούτε και από το Δικαστήριο.

Ο 46χρονος Βολιώτης, που κάθισε στο εδώλιο για ενδοοικογενειακές σωματικές βλάβες, κρίθηκε ένοχος ομόφωνα από το δικαστήριο για καθεμία πράξη και του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 2,6 ετών με 3ετή αναστολή, εφέσιμη.

«Ήταν μία κακιά στιγμή», δήλωσε απολογούμενος νωρίτερα στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος. Θόλωσα, είπε απαντώντας σε ερωτήσεις. «Έφυγαν τηλεοράσεις, τραπέζια. Σάμπως το ήθελα;» αναρωτήθηκε. Ο ίδιος επισήμανε ότι δεν είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Ότι και τα παιδιά είναι καλά, πως τους μίλησαν.

Ο Εισαγγελέας έδρας τόνισε στο Δικαστήριο ότι το αδίκημα των σωματικών βλαβών διώκεται αυτεπαγγέλτως και όχι κατ’ έγκληση, όπως συνέβαινε μέχρι το 2006, καθώς η νομοθεσία άλλαξε. Πρότεινε την καταδίκη του κατηγορούμενου, σημειώνοντας ότι οι σωματικές βλάβες έγιναν με ιδιαίτερα ειδεχθή τρόπο. Ο ίδιος τόνισε προς κάθε κατεύθυνση, ότι «το θύμα πολλές φορές, είτε επειδή νομίζει ότι αγαπάει το δράστη είτε επειδή φοβάται, αποσύρει τη μήνυση και μετά φτάνει στο ακροατήριο Κακουργιοδικείων». Για τα παιδιά της οικογένειας, είπε, ότι δεν έχει σημασία τι τους λένε οι γονείς, αλλά τι βλέπουν.

«Οι γυναίκες έτρωγαν ξύλο στην ελληνική κοινωνία παλιά. Δυστυχώς, όμως, λόγω κρίσης τέτοια φαινόμενα επανέρχονται. Ο άντρας, όμως, που χτυπάει τη γυναίκα του δεν είναι άντρας. Ακόμη και οι πυγμάχοι, χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με τα κιλά», ανέφερε μεταξύ άλλων και παρέπεμψε τον κατηγορούμενο να απευθυνθεί στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας για να συζητήσει τα προβλήματα.

«Τι θα συμβεί στην επόμενη κρίση αν θολώσει πάλι και σηκώσει χέρι. Θα απευθύνεται μετά στην έδρα Κακουργιοδικείου και θα λέει ότι τη σκότωσα, αλλά την αγαπούσα;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου