ΤΟΠΙΚΑ

Βρέφος και τρία ανήλικα ήταν μόνα τους σε σπίτι στην Ν. Ιωνία

βρέφος-και-τρία-ανήλικα-ήταν-μόνα-τους-669453

Βρίσκονταν έξω από το σπίτι μόνα τους από τις 11 το πρωί και παρέμεναν στην αυλή επί ώρες. Τέσσερα ανήλικα παιδιά. Το μεγαλύτερο ηλικίας περίπου 11 χρονών, το μικρότερο μόλις ενός έτους. Μέχρι και τις 8.30 το βράδυ η μητέρα τους δεν είχε φανεί.

60χρονη κάτοικος Νέας Ιωνίας δεν άντεξε στη θέα. Είναι γειτόνισσα της οικογένειας. Τα σπίτια τους έχουν κοινό προαύλιο χώρο. Κράτησε τα παιδιά, τα τάισε, τα έπαιξε, όμως η μητέρα τους δεν εμφανιζόταν. Ανησύχησε από την πολύωρη απουσία και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Αμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Βόλου, ενώ οι αστυνομικοί του Τμήματος Νέας Ιωνίας μετέφεραν τα παιδιά στο Τμήμα για ασφάλεια και άρχισαν να αναζητούν τη μητέρα τους.

Εως και τις 11 το βράδυ συνέχιζαν τις έρευνες δίχως αποτέλεσμα, ενώ ανέμεναν οδηγίες από την Εισαγγελία Βόλου για τη φιλοξενία των ανηλίκων σε ξενώνα ή τη μεταφορά τους στην Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα των παιδιών είναι περίπου 40 ετών. Μεγαλώνει χωρίς καμία βοήθεια τα ανήλικα. Σύζυγος δεν φαίνεται να υπάρχει. Η γυναίκα δεν έχει ούτε και γονείς, κανένα κοντινό τουλάχιστον συγγενικό περιβάλλον για να τη στηρίξει.

Η μονογονεϊκή οικογένεια αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα επιβίωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 40χρονη εργάζεται περιστασιακά σε διάφορες δουλειές, όμως είναι μόνη και η οικονομική κρίση προφανώς δεν της επιτρέπει τα περιθώρια για μόνιμη απασχόληση.

Η γειτόνισσα γνωρίζει αυτά τα προβλήματα. Αρκετά συχνά κρατάει τα παιδιά. Εξάλλου, η ίδια είναι μόνη. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν να ανησυχήσει.

Αυτή τη φορά τα παιδιά παρέμεναν μόνα από τις 11 το πρωί έως και τις 8.30 το βράδυ. Το μικρότερο αδερφάκι τους είναι μωρό. Η κινητοποίηση όλων των αρμόδιων αρχών για τη υπόθεση είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου