ΤΟΠΙΚΑ

Οργή συνταξιούχων για τις επιστολές Κατρούγκαλου

οργή-συνταξιούχων-για-τις-επιστολές-κ-669464

Οργή και αγανάκτηση είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα για τους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών ταμείων μετά την περιβόητη επιστολή Κατρούγκαλου, την οποία δημοσιοποίησε με εκτενές ρεπορτάζ την προηγούμενη εβδομάδα ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Χθες, όπως είχαν προαναγγείλλει, συνταξιούχοι όλων των ταμείων συγκεντρώθηκαν έξω από το ΙΚΑ Βόλου για να «επιστρέψουν» ως απαράδεκτες στον αποστολέα τους τις επίμαχες επιστολές.

Αντιπροσωπεία της Διοίκησης Συλλόγου κατέθεσε στη Διεύθυνση του Υποκαταστήματος ΙΚΑ (ΠΕΔΥ) Βόλου το υπόμνημα του συλλόγου και επέστρεψε δεκάδες επιστολές ως απαράδεκτες, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα συγκεντρωθούν και άλλες επιστολές που θα παραδοθούν στο ΙΚΑ Βόλου.

Στο υπόμνημα καταγράφονταν ουσιαστικά αιτήματα των συνταξιουχικών οργανώσεων, που δεν περιλαμβάνουν φυσικά περικοπές, αλλά προτάσεις που θα άρουν το σημερινό αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει σε χιλιάδες συνταξιούχους το ψαλίδισμα των αποδοχών στις επικουρικές συντάξεις.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ Γιώργος Ρούσσας κατηγόρησε την Κυβέρνηση για πρωτοφανή εμπαιγμό, υπογράμμισε ότι τιμωρεί τους συνταξιούχους των «υψηλών συντάξεων» που εργάστηκαν παραπάνω από 35 χρόνια και ειδικότερα όσους εργάστηκαν σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες και επέκρινε το γεγονός ότι η κρατική χρηματοδότηση, από τα 10,342 δισ. € το 2015, περιορίστηκε στα 9,126 δισ. € φέτος, ενώ στον ΕΦΚΑ (το ενιαίο πλέον ταμείο που θα ενταχθούν όλοι οι συνταξιούχοι) το 2017 έχουν προϋπολογιστεί μόλις 8,376 δισ. €.

Στα αιτήματα της χθεσινής κινητοποίησης περιλαμβάνεται επίσης η αποκατάσταση των συντάξεων, η επαναφορά 13ης – 14ης σύνταξης, η άμεση έκδοση των νέων συντάξεων, να μη καταργηθεί το ΕΚΑΣ, κατάργηση των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιουχικών νόμων, δωρεάν δημόσια περίθαλψη – πρόληψη και τέλος μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους.

Στη συνέχεια μοίρασαν την ανακοίνωση – κάλεσμα για το Πανθεσσαλικό Συλλαλητήριο που θα γίνει αύριο Τέταρτη 2 Νοεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, με το οποίο καλούν τους συνταξιούχους να συμμετέχουν δυναμικά στο αγωνιστικό προσκλητήριο που θα βοηθήσει όπως επισημαίνεται «εμάς και τα παιδιά μας για μια καλύτερη ζωή, γιατί δεν θα ζήσουμε με την ανεργία και τη φτώχεια».

Σημειώνεται τέλος ότι μαζί με το Σύλλογο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας στην κινητοποίηση πήραν μέρος οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Μαγνησίας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου