ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλίες με απόθεμα ψυχής

πρωτοβουλίες-με-απόθεμα-ψυχής-669512

Καρπός συνεργασίας και έκφραση αλληλεγγύης είναι οι δέκα και πλέον τόνοι πλαστικών καπακιών, που συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων, προκειμένου να υποστηριχθούν οι δράσεις του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος». Δεκάδες φορείς και σύλλογοι, μαθητές σχολείων, αλλά και πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα κοινωνικής αλληλεγγύης, συγκεντρώνοντας και προσφέροντας πλαστικά καπάκια, προκειμένου να αξιοποιηθούν για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων, τα οποία προορίζονται για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας όσων τα έχουν ανάγκη.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του «Ιππόκαμπου» Πέτρος Μπέλλος, υπογραμμίζει την ουσιαστική συνδρομή της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, προκειμένου να συγκεντρωθούν και να μεταφερθούν στη μονάδα ανακύκλωσης τα πλαστικά καπάκια που έχουν συγκεντρωθεί την τελευταία διετία.

Στο συγκεκριμένο διάστημα αγοράστηκαν, με το ποσό που συγκεντρώθηκε, δύο αμαξίδια για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας ισάριθμων μαθητών του Ειδικού Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόλου, ενώ δύο επίσης δόθηκαν στην αντίστοιχη εκπαιδευτική δομή που λειτουργεί στη Λάρισα. Όπως διευκρινίζει ο πρόεδρος του «Ιππόκαμπου», τα καπάκια συγκεντρώθηκαν από τους μαθητές του Ειδικού Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και δόθηκαν προς ανακύκλωση, για να βοηθηθούν μαθητές των δύο συγκεκριμένων εκπαιδευτικών δομών.

Στο μεταξύ, το ποσό που συγκεντρώνεται από τη συλλογή του μεγάλου όγκου πλαστικών καπακιών, αξιοποιείται «για την αγορά αμαξιδίων, ή ορθοπεδικών ειδών ή βοηθημάτων, είτε σε μέλη του σωματείου μας, τα οποία είναι πρώτη προτεραιότητα, είτε σε ανθρώπους, συμπολίτες μας, οι οποίοι αδυνατούν οικονομικά να ανταπεξέλθουν» υπογραμμίζει ο κ. Μπέλλος.

Παράλληλα δόθηκαν πέντε επιπλέον αναπηρικά αμαξίδια για την κάλυψη των αναγκών ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, μέσω της δράσης «Wheeling 2help», που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Βόλο, παράλληλα με άλλες πόλεις της Ελλάδας και σημείωσε επιτυχία.

Βασικός στόχος των μελών του Συλλόγου «Ιππόκαμπος» είναι, παράλληλα η αγορά μίνι λεωφορείου, ειδικά διαμορφωμένου, για την κάλυψη των αναγκών των μελών του Συλλόγου, στο πλαίσιο των κοινωνικών δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται, με επίκεντρο πάντα την ισότιμη συμμετοχή σε όλους τομείς της καθημερινότητας. Παράλληλα, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Σωματείου «Ιππόκαμπος», τα αμαξίδια δίνονται κατόπιν σχετικής γνωμάτευσης του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας στον εκάστοτε ενδιαφερόμενο, ενώ αντίστοιχα καταβάλλονται προσπάθειες, προκειμένου να βοηθηθούν και μέλη της τοπικής κοινωνίας που έχουν ανάγκη ανάλογης βοήθειας.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου