ΤΟΠΙΚΑ

Και ο Πιτσιώρης στο «χορό» των υποψηφίων

και-ο-πιτσιώρης-στο-χορό-των-υποψηφί-851206

Διευρύνεται ο κατάλογος των ονομάτων στελεχών που είτε αυτοπροτάθηκαν είτε προτάθηκαν να είναι υποψήφιοι στο Δήμο Βόλου.

Το όνομα του πρώην δημάρχου Βόλου Δημήτρη Πιτσιώρη προτάθηκε από μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αξιολογηθεί μαζί με τις άλλες υποψηφιότητες που έχουν υποβληθεί ή συζητιούνται στην Αθήνα και στο Βόλο και θα τεθούν «στην κρησάρα» της διαβούλευσης.
Αυτοπρόταση για υποψηφιότητα έθεσε εξάλλου ο πρώην αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας Γιάννης Καουνάς, ενώ επίσης προτάθηκαν οι Γιώργος Κουτρούμπας και Φραγκλίνος Κώστογλου.
Στους περιφερειακούς Δήμους σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ΠΑΣΟΚ: Στο Δήμο Αλμυρού αυτοπρόταση να αξιολογηθεί κατέθεσε ο πρώην δήμαρχος Στέργιος Κοντογιωργάκης, αν και στην αξιολόγηση φυσικά θα τεθεί και ο νυν δήμαρχος Βαγγέλης Χατζηκυριάκος.
Στο Δήμο Νοτίου Πηλίου ο νεαρός επαγγελματίας και μέλος της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Θανάσης Κούντριας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Αργαλαστής Σπύρος Παπακωνσταντίνου και ο κοινοτάρχης Τρικερίου Νίκος Φουρτούνας.

Στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου έχει προταθεί από μέλη του ΠΑΣΟΚ ο νομαρχιακός σύμβουλος Γιώργος Παγωνόπουλος, ενώ επίσης αυτοπρόταση κατέθεσε ο αγροτοσυνεταιριστής και μέλος της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Σπανός και ο Απ. Κατσιφός.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι στο Δήμο Φερών δεν κατατέθηκε καμία αυτοπρόταση ή πρόταση για υποψηφιότητα. Στελέχη βέβαια του ΠΑΣΟΚ διερευνούν ήδη την κάθοδό τους στο ψηφοδέλτιο του πρώην δημάρχου Κάρλας Νίκου Αντωνάκη αλλά και της επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Φερών Ελένης Λαΐτσου.

Στο Δήμο Σκοπέλου έχει προταθεί στο διαδίκτυο η υποψηφιότητα στελέχους, που ωστόσο δεν πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και όπως λένε οι πληροφορίες δεν πρόκειται να τεθεί σε αξιολόγηση, ενώ στο Δήμο Αλοννήσου υπέβαλε πρόταση ο κ. Παν. Αναγνώστου.
Καμία πληροφορία δεν υπάρχει ακόμη για το τι μέλλει γενέσθαι στο Δήμο Σκιάθου.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας έχοντας υπόψη της όλα τα παραπάνω στοιχεία αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες μέρες.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ οι οριστικές αποφάσεις για τις διαδικασίες ανάδειξης των υποψηφίων θα αποφασιστούν κατά νομό στην Αθήνα σε ευρείες συσκέψεις που θα γίνουν παρουσία των βουλευτών της κάθε περιοχής και των μελών του Εθνικού Συμβουλίου μέχρι τέλος Ιουνίου.
Το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ εξάλλου δεν αναμένεται να συνεδριάσει πριν τις 20 Ιουλίου για να οριστικοποιήσει τις υποψηφιότητες περιφερειαρχών και δημάρχων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου