ΤΟΠΙΚΑ

Στο μάτι πολυεθνικών ο Βόλος

στο-μάτι-πολυεθνικών-ο-βόλος-674103

Ενδιαφέρον για αναζήτηση επαγγελματικής στέγης πολυεθνικών εταιρειών στο Βόλο παρουσιάζει το 2016 στην κτηματαγορά μετά από μία μακρά περίοδο έλλειψης επενδύσεων λόγω της συνεχούς οικονομικής κρίσης και της αβεβαιότητας που υπήρχε για το αύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κτηματομεσίτες, το τελευταίο εξάμηνο υπάρχουν τουλάχιστον δυο – τρεις πολυεθνικές εταιρείες ελληνικών αλλά και ξένων συμφερόντων που στρέφουν εμπράκτως το ενδιαφέρον τους στο Βόλο για την περαιτέρω ανάπτυξη των δικτύων τους.

«Είναι μία πραγματικότητα και αλήθεια της εποχής ότι μεγάλες επιχειρήσεις κοιτάνε το Βόλο. Ελπίζω να κλείσουν οι συμφωνίες. Οι εταιρείες έχουν καταλήξει από την πλευρά τους ποιο θα είναι το επιχειρηματικό πλαίσιο στην Ελλάδα και κοιτάζουν να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κτηματομεσίτης Γιάννης Καραγιάννης.

Για την εγκατάσταση υποκαταστημάτων τους αναζητούν μεγάλους χώρους. «Θέλουν να πιάσουν τα σημεία που τους ενδιαφέρουν και ψάχνουν για τα ανάλογα ακίνητα. Οι συζητήσεις που γίνονται είναι στοχευμένες. Το θέμα είναι τα σημεία για την επαγγελματική τους στέγη να ανταποκρίνονται και στις απαιτήσεις τους», είπε ο ίδιος.

Το αντικείμενο δραστηριοποίησής τους πιάνει μία μεγάλη γκάμα. Όπως αναφέρθηκε, αφορά από εμπόριο μέχρι υγεία, τα πάντα. «Μετά από πέντε – έξι χρόνια οικονομικής κρίσης οι εταιρείες γνωρίζουν τι αγορά έχουν να αντιμετωπίζουν. Ο Βόλος προσφέρεται για την περαιτέρω ανάπτυξή τους. Αρκετές αλυσίδες θα μπορούσαν και το επιδιώκουν με συγκεκριμένο πλάνο να επεκταθούν εδώ, καθώς υπάρχει ελεύθερο έδαφος», επισήμανε.

Ο Βόλος σε σχέση με άλλες πόλεις, όπως η Λάρισα, έχει ευρύ πεδίο για την ανάπτυξη των δικτύων τους. Αρκετές μεγάλες επιχειρήσεις δεν έχουν παραρτήματα εδώ οπότε η πόλη ενδείκνυται για επεκτάσεις αλυσίδων. Αποτελεί μία αγορά που έχει μικρότερο ανταγωνισμό συγκριτικά με άλλες.

«Για τη στέγαση της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους ενδιαφέρονται κυρίως για το κέντρο της πόλης», είπε ο ίδιος κι επιφυλάχτηκε να αποκαλύψει κάτι περισσότερο. Οι συζητήσεις που γίνονται καλύπτονται από άκρα μυστικότητα, λόγω του ανταγωνισμού. Το 2016 πάντως φαίνεται ότι άρχισε να ανοίγει μία νέα εποχή για την πόλη μετά από έλλειψη επενδύσεων χρόνων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου