ΤΟΠΙΚΑ

Σε αγωνιστική ετοιμότητα οι συνταξιούχοι ΙΚΑ

σε-αγωνιστική-ετοιμότητα-οι-συνταξιο-675122

Σε αγωνιστική ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις βρίσκονται οι συνταξιούχοι ΙΚΑ στη Μαγνησία. Όπως τονίστηκε στη χθεσινή τους συνέλευση διεκδικούν την αποκατάσταση των συντάξεων, δώρων και επιδομάτων ενώ επίσης «λένε όχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία και ζητούν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Στη γενική συνέλευση έγινε απολογισμός και εκτιμήσεις για τις προηγούμενες κινητοποιήσεις που έγιναν για την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου ενώ επίσης έγινε ενημέρωση για τις επιπτώσεις της εφαρμογής του Ν. 4387 που ψηφίστηκε.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν αποφασιστεί τη συμμετοχή του συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας στο Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο Σωματείου που θα γίνει στις 2 Νοέμβρη στη Λάρισα, ενώ τις επόμενες μέρες θα αποφασιστεί και η ημερομηνία που θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας, για να «επιστραφούν» οι επίμαχες επιστολές του υπουργείου Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου που έχουν σταλεί σε 250.000 συνταξιούχους πανελλαδικά που έπαιρναν πάνω από 1300 € κύρια και επικουρική σύνταξη.

«Σκοπός μας είναι να φτάσουμε σε ένα σημείο να απαιτήσουμε 13η και 14η σύνταξη, διότι έχουμε πληρώσει εισφορές και γι’ αυτά, ενώ ζητάμε ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων», είπε ο πρόεδρος των συνταξιούχων που πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων και τη στιγμή που ψηφίζεται νόμος για να στηριχτούν οι βιομήχανοι, φορολογείται ο Ελληνικός λαός και εξοντώνονται οι συνταξιούχοι», επισήμανε μιλώντας στους συναδέλφους του ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Γιώργος Ρούσσας και τους κάλεσε να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου