ΤΟΠΙΚΑ

Καύσωνας όλη την εβδομάδα

καύσωνας-όλη-την-εβδομάδα-851206

Σε επιφυλακή έχει θέσει υπηρεσίες και φορείς στη Μαγνησία ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού. Οι μετεωρολογικές προβλέψεις σύμφωνα με τις οποίες ο υδράργυρος θα συνεχίσει τις επόμενες ημέρες να «σκαρφαλώνει» κρατούν σε αυξημένη ετοιμότητα το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Μαγνησίας.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία η άνοδος της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με αποκορύφωμα αύριο Τετάρτη, οπότε θα αγγίξει ακόμη και τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου κατά τόπους.

Η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται σταδιακά από την Πέμπτη. Σε επιφυλακή βρίσκεται και η Πυροσβεστική για το ενδεχόμενο πυρκαγιών λόγω των υψηλών θερμοκρασιών αυτή την εβδομάδα.

Στο μεταξύ το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας με έγγραφό του σε όλους τους δήμους έχει καλέσει να διαθέσουν όλες τις κλιματιζόμενες αίθουσες για τα άτομα που θα έχουν την ανάγκη της παραμονής σε δροσερούς χώρους.

Κατά τις ημέρες του καύσωνα μπορεί να παρατηρηθούν φαινόμενα θερμοπληξίας σε όλους και ιδιαίτερα στις ομάδες υψηλού κινδύνου: εργαζόμενοι στην ύπαιθρο, άτομα με χρόνιες παθήσεις, άτομα που λαμβάνουν χρονίως φάρμακα, αθλούμενοι.

Οι πολίτες που ανήκουν σε αυτές τις ομάδες καλούνται να λάβουν μέτρα αντιμετώπισης της ζέστης, όπως:
- αποφυγή της σωματικής άσκησης κατά τις θερμές ώρες της ημέρας
- αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων
- κατανάλωση άφθονων υγρών και ελαφρών φαγητών, κυρίως φρούτων και λαχανικών
- αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ
- παραμονή σε δροσερούς χώρους
- χρήση κλιματιστικών ή ανεμιστήρων στο σπίτι
- ένδυση με ελαφρά, ανοιχτόχρωμα ρούχα
- δροσερά ντους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου