ΤΟΠΙΚΑ

Πυρκαγιά στο εργοστάσιο της ΙΜΑΣ

πυρκαγιά-στο-εργοστάσιο-της-ιμασ-436251

Δύο διακοπές ρεύματος στάθηκαν ικανές για να δημιουργήσουν πρόβλημα στον υποσταθμό ηλεκτροδότησης του εργοστασίου «Ιμάς» στη Βιομηχανική περιοχή του Βόλου, προκαλώντας έκρηξη στο διακόπτη υψηλής τάσης από την οποία ξέσπασε πυρκαγιά περίπου στις 12.30 μετά το μεσημέρι. Δύο πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν για την αποτροπή επέκτασης της φωτιάς στα υπόλοιπα τμήματα της βιομηχανίας.

Ειδικότερα από το πρωί είχαν σημειωθεί στο εργοστάσιο δύο διακοπές ρεύματος. Όπως μαρτυράνε εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, τη δεύτερη φορά που το ρεύμα επανήλθε σημειώθηκε έκρηξη στον υποσταθμό ηλεκτροδότησης του εργοστασίου.

«Ακούσαμε ένα δυνατό μπαμ. Στην αρχή δεν καταλάβαμε περί τίνος πρόκειται», αναφέρει υπάλληλος του εργοστασίου και προσθέτει πως «μετά από λίγο όμως μύριζε φωτιά και φαινόταν ο καπνός από την έκρηξη. Είχε μυρίσει και γεμίσει καπνούς όλο το εργοστάσιο σχεδόν». Άμεσα το προσωπικό κλήθηκε να εκκενώσει το εργοστάσιο, ενώ στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαγνησίας.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον διακόπτη υψηλής τάσης στον υποσταθμό ηλεκτροδότησης και, αν και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο περίπου σε μισή ώρα από τους άντρες της Πυροσβεστικής χωρίς ευτυχώς να εξαπλωθεί στα υπόλοιπα τμήματα της βιομηχανίας, το εργοστάσιο δεν μπορούσε να συνεχίσει τη λειτουργία του, καθώς δεν ήταν δυνατό να ηλεκτροδοτηθεί.

Πάντως στο σημείο λίγο μετά αλλά μέχρι και αργά το απόγευμα είχαν πάει υπάλληλοι της ΔΕΗ για να αποκαταστήσουν την ζημιά και να μπορέσουν να τεθούν ξανά σε λειτουργία τα τμήματα της βιομηχανίας.

«Πρέπει να αποκατασταθεί η ζημιά για να έχουμε πάλι ρεύμα», αναφέρει ο εργαζόμενος στο εργοστάσιο, ενώ να σημειωθεί πως οι υπάλληλοι είναι ενημερωμένοι να πάνε κανονικά στην δουλειά τους σήμερα Τρίτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου