ΤΟΠΙΚΑ

Μπλόκο στις αποζημιώσεις κτηνοτρόφων για τη φυματίωση βοοειδών

μπλόκο-στις-αποζημιώσεις-κτηνοτρόφω-676181

Με εντολή του Υπουργού αναστέλλονται οι προγραμματισμένες πληρωμές αποζημιώσεων για τη φυματίωση των βοοειδών στους κτηνοτρόφους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που ελέγχονται, μέχρι την ολοκλήρωση των ελέγχων. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι έλαβε χθες γνώση του πορίσματος που έχει συντάξει ο ΟΠΕΚΕΠΕ μετά από τακτικούς και έκτακτους ελέγχους σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, πορίσματος που θα κατατεθεί άμεσα στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την πληρωμή των κτηνοτρόφων έπρεπε να γίνουν κάποιοι έλεγχοι από την πλευρά του ΟΠΕΚΕΠΕ στα τιμολόγια (γάλακτος και κρέατος) και για το αν έχουν τον σωστό αριθμό ζώων. Ως εκ τούτου οι πληρωμές παγώνουν μέχρι την ολοκλήρωση των ελέγχων

Η ανακοίνωση από το ΥπΑΑΤ για το μπλόκο των πληρωμών αναφέρει πως από το πόρισμα προκύπτουν σοβαρά στοιχεία για πιθανές παραβάσεις όσον αφορά το υγειονομικό καθεστώς αυτών των εκτροφών, την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων κοινοτικών ενισχύσεων, καθώς και τη χορήγηση συνδεδεμένων ενισχύσεων.

Ετσι αποφασίστηκε με εντολή του Υπουργού ότι αναστέλλονται οι προγραμματισμένες πληρωμές αποζημιώσεων για τη φυματίωση των βοοειδών στους κτηνοτρόφους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλίας, που ελέγχονται μέχρι την ολοκλήρωση των ελέγχων.

Ταυτόχρονα δόθηκε εντολή στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ να προχωρήσουν εντατικά και να διευρύνουν τους ελέγχους, για την εις βάθος διερεύνηση των ελεγχόμενων υποθέσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου