ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά το πρόγραμμα Ψυχαργώ στη νέα ανακαινισμένη μονάδα του Νοσοκομείου

ξεκινά-το-πρόγραμμα-ψυχαργώ-στη-νέα-αν-676347

Ξεκινά το πρόγραμμα «Ψυχαργώ» στο Νοσοκομείο Βόλου. Οι δομές του προγράμματος θα στεγαστούν στην παλιά πτέρυγα του Αχιλλοπούλειου, που ανακαινίστηκε, έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις και άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει το Ψυχαργώ, αφού πρώτα γίνει η διοικητική παραλαβή του έργου από την αρμόδια επιτροπή που έχει οριστεί για αυτό το σκοπό.

Σε μία έκταση συνολικά περίπου 3000 τ.μ αναμένεται να λειτουργούν πλέον τόσο η Ψυχιατρική Κλινική, όσο και το παιδοψυχιατρικό τμήμα, τα οποία θα στελεχωθούν και με το ανάλογο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει προχωρήσει σε προκήρυξη για την πρόσληψη 8 μόνιμων γιατρών, από τους οποίους οι τρείς αφορούν στην στελέχωση της Ψυχιατρικής Κλινικής.

Σημειώνεται ότι από τους 5 ψυχολόγους και ψυχιάτρους που διαθέτει το Νοσοκομείο Βόλου και οι δομές του «Φιλύρα» και Κέντρο Ψυχικής Υγείας που καθημερινά βλέπουν περιστατικά όχι μόνο από τη Μαγνησία, αλλά και από γειτονικές πόλεις όπως π.χ. τα Φάρσαλα και η Λαμία.

Οι πέντε επιστήμονες κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, για να βοηθήσουν, ωστόσο, οι λίστες αναμονής δεν αποφεύγονται, εάν ληφθεί υπόψη ότι εκτός από τις συνεδρίες έχουν επιφορτιστεί και με τις εξετάσεις που πρέπει να υποβληθούν χρόνια πάσχοντες που περνούν από τις επιτροπές επανεξέτασης στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας.

Μέχρι πριν από δυόμιση περίπου χρόνια, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου απασχολούνταν ψυχίατροι και νευρολόγοι και στα ιατρεία του πρώην ΕΟΠΥΥ, νυν ΠΕΔΥ Βόλου.

Οι τελευταίες, ωστόσο, συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν ποτέ με αποτέλεσμα δεκάδες πάσχοντες να μείνουν τότε κυριολεκτικά στον αέρα.

Ετσι οι περισσότεροι πλέον χτυπούν την πόρτα του Νοσοκομείου Βόλου και του Κέντρου Ψυχικής Υγείας που μαζί με το «Φιλύρα» δίνουν τη δική τους μάχη, για να εξυπηρετήσουν όσους έχουν ανάγκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου