ΤΟΠΙΚΑ

Αποχαιρέτισαν το σχολείο με μια θεατρική παράσταση

αποχαιρέτισαν-το-σχολείο-με-μια-θεατρ-437048

Με αφορμή τη λήξη του σχολικού έτους 2009 – 2010 και στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων οι μαθητές της Δ’ τάξης των 24ου και 15ου συστεγαζόμενων Δημοτικών Σχολείων Βόλου, την Τετάρτη 9 Ιουνίου, στις 8 μ.μ. στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον, σε μια κατάμεστη αίθουσα από γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση του Γιώργου – Μενέλαου Μαρίνου «Γεια Χαρά».

Ήταν ένα θεατρικό έργο για παιδιά που γράφτηκε το 1977 και ανέφερε ότι κάποτε σε μια χώρα που την έλεγαν Άδαλε ήταν ένας βασιλιάς που τα ήθελε όλα για τον εαυτό του. Ο βασιλιάς δεν άφηνε κανένα να μπει στον κήπο του και να φάει τα φρούτα των δέντρων.
Μια μέρα ένα κοριτσάκι, η Χαρά, με τη βοήθεια μιας νεράιδας καταλαβαίνει πως ο κήπος ανήκει σ’ όλο το λαό και προσπαθεί να πείσει τους πολίτες και τους στρατιώτες να ξεσηκωθούν.
Ύστερα από πολύ κόπο και περιπλανήσεις καταφέρνει να πείσει τους περισσότερους για το δίκιο και όλοι μαζί να διεκδικήσουν τα φρούτα του κήπου και να καταφέρουν να διώξουν το βασιλιά.
Τα παιδιά χάρηκαν την παράσταση, κατάφεραν να μάθουν να συνεργάζονται και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία αυτής της συλλογικής δουλειάς.
Ο Γιώργος – Μενέλαος Μαρίνος είναι ποιητής, παιδαγωγός, συνθέτης και κλόουν. Έζησε και εργάστηκε 38 χρόνια στη Δανία, όπου δημιούργησε το θέατρο Βαλίτσα. Έχει κυκλοφορήσει 23 μεγάλους δίσκους και 57 βιβλία. Πολλά απ’ αυτά έχουν μεταφραστεί και εκδοθεί σ’ όλη την Ευρώπη. Τελευταία ζει στην Αίγινα.
Για την παράσταση συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί: Διασκευή – Σκηνοθεσία Ρίτσα Κωτή – Ρούση, Διδασκαλία χορευτικών Θωμαή Λιακοπούλου, Βάσω Ζιώγου. Συνεργάστηκαν οι Σούλα Σκρίμπα, Κώστας Γεροντόπουλος, ενώ κιθάρα έπαιξε ο Κώστας Γεροντόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου