ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βόλο έρχεται η Φώφη Γεννηματά

στο-βόλο-έρχεται-η-φώφη-γεννηματά-682170

Το Βόλο θα επισκεφτεί στις 5 Νοεμβρίου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης , Φώφη Γεννηματά. Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Γεννηματά θα περιοδεύσει στη Θεσσαλία το τριήμερο 5 και 6 Νοεμβρίου με πρώτο σταθμό τη Μαγνησία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Βόλο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει συνάντηση με παραγωγικούς φορείς της πόλης, ενώ επίσης προγραμματίζεται σε συνεννόηση με την Ν.Ε του κόμματος τοπικά, πολιτική συγκέντρωση και ομιλία. (Το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Βόλο θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες).

Όπως τόνιζαν συνεργάτης της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ με αφορμή την επικείμενη επίσκεψή της : «Ξεκινάμε με ένα μεγάλο οδοιπορικό, μια μεγάλη συνάντηση με τους πολίτες. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα συζητήσει με τον κόσμο της εργασίας, της παραγωγής και της επιχειρηματικότητας, που παραδοσιακά στήριζε τον χώρο της Κεντροαριστεράς, ένα προοδευτικό και δίκαιο εθνικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο. Στόχος της νέας προσπάθειας μας, είναι να δημιουργηθεί μία ευρεία συμμαχία για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή με στόχο να υπερβούμε την κρίση και να γυρίσουμε σελίδα».

Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στο μεταξύ, τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την Τ.Α παρουσίασε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ που έγινε στο Βόλο, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Γ. Σακκόπουλος. Στο πλαίσιο των αλλαγών του Καλλικράτη, το ΠΑΣΟΚ προτείνει μεταξύ άλλων, γενναία αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων, με ενίσχυση της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας, αυτοδιοικητική ανθρωπογεωγραφία που θα αντανακλά και τις τοπικές ιδιαιτερότητες, δημοσιονομική αποκέντρωση, ανάθεση στους ΟΤΑ του σχεδιασμού της κοινωνικής πολιτικής, αρμοδιότητες στον τομέα της υγείας αλλά και ενεργό ρόλο στην εκπαίδευση, την ανάπτυξη, την κλιματική αλλαγή.

Επιπρόσθετα, η Ν.Ε. Μαγνησίας, όπως ανέφερε ο κ Σακκόπουλος, «εκτιμά πως οι τοπικές κοινωνίες συνολικά οφείλουν να προστατέψουν τον θεσμό της αυτοδιοίκησης από φαινόμενα λαϊκισμού που εκφυλίζουν τον πραγματικό ρόλο και στόχο της και δημιουργούν λάθος εντυπώσεις, καλλιεργώντας συνειδήσεις που εν τέλει επηρεάζουν την δημοκρατική αντίληψη των ίδιων των πολιτών. Ευθύνη όλων μας είναι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες να λειτουργούν υπέρ του συνόλου και όχι υπέρ προσωπικών φιλοδοξιών και πεποιθήσεων”.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου