ΤΟΠΙΚΑ

Ετοιμοι για επέμβαση στο Ιράν

ετοιμοι-για-επέμβαση-στο-ιράν-851206

Εν μέσω του «θρίλερ» με την παρατεινόμενη κράτηση των Βρετανών ναυτών στην Τεχεράνη, το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti μεταδίδει επικαλούμενο τις κρατικές υπηρεσίες πληροφοριών ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν.
Στο σχετικό τηλεγράφημα του πρακτορείου RIA Novosti, με ημερομηνία 30 Μαρτίου, επισημαίνεται πως οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τις προετοιμασίες και θα είναι επιχειρησιακά έτοιμες για ενδεχόμενο χτύπημα κατά του Ιράν στις αρχές Απρλίου.
Επικαλούμενο πηγές από τους κόλπους των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών, το πρακτορείο αναφέρει πως οι ΗΠΑ έχουν διαμορφώσει τη λίστα με τους πιθανούς στόχους στην ιρανική επικράτεια και πραγματοποίησαν δοκιμές κατά τη διάρκεια των πρόσφατων ασκήσεων στον Περσικό Κόλπο, στη μεγαλύτερη επίδειξη ισχύος από τον πόλεμο του 2003 στο Ιράκ.
«Οι ρωσικές υπηρεσίες έχουν πληροφορίες ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ που σταθμεύουν στον Περσικό έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για πυραυλικό χτύπημα κατά της ιρανικής επικράτειας» δήλωσε Ρώσος αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών υπό καθεστώς ανωνυμίας στο RIA Novosti.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ θα είναι έτοιμες να εκτελέσουν την επίθεση στις αρχές Απριλίου, όμως εναπόκειται στην πολιτική ηγεσία να αποφασίσει πότε και αν θα επιτεθεί, αναφέρει η ίδια πηγή.
Κατά την εκτίμησή του, το Πεντάγωνο θα μπορούσε να αποφασίσει να διεξάγει και χερσαίες επιχειρήσεις αφότου αποτιμήσει τη ζημιά που θα έχει προκαλέσει στις ιρανικές δυνάμεις από τις πιθανές πυραυλικές επιθέσεις και αναλύσει την πολιτική κατάσταση στη χώρα μετά τα χτυπήματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου