ΤΟΠΙΚΑ

Εντυπωσίασε το περίπτερο του Ι.Α. Πηλίου

εντυπωσίασε-το-περίπτερο-του-ι-α-πηλίο-851206

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου στην 6η Γενική Έκθεση Προϊόντων και Υπηρεσιών φιλικών προς το περιβάλλον «Εcolife» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 27 – 30 Μαΐου.

Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Μαγνησίας και δήμαρχος Μηλεών Απόστολος Αρέθας μαζί με την Μαρία Μελιγκώνη, συνεργάτιδα του Υφυπουργού Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σταύρου Αρναουτάκη, πραγματοποίησαν μάλιστα την Παρασκευή 28 Μαΐου τα εγκαίνια του περιπτέρου του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου, παρουσία πλήθους επισκεπτών αλλά και κατοίκων του Πηλίου, οι οποίοι με λεωφορείο που δρομολόγησε το Ινστιτούτο μεταφέρθηκαν στην Αθήνα.

Στο περίπτερο συμμετείχαν οι Δήμοι Αργαλαστής, Μηλεών και Σηπιάδος, η ΕΨΑ Α.Ε. Βιομηχανία Αναψυκτικών & χυμών, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου- Μήλα «Zagorin», το ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Μαγνησίας, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πηλίου- Β. Σποράδων, η βιοτεχνία ελαιών Σιούρας, οι Εκδόσεις Καρεκλίδη, οι Εκδόσεις «Όραμα», το «Around Greece» και το «European» (ενοικιάσεις αυτοκινήτων).

Στο χώρο του περιπτέρου υπήρχε ειδικά διαμορφωμένο «τσιπουράδικο», ενώ μετά τα εγκαίνια χόρεψε το χορευτικό συγκρότημα του Δήμου Μηλεών και έγινε δεξίωση προς τιμήν των παρευρισκομένων με παραδοσιακά πηλιορείτικα προϊόντα.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου Στέργιος Παπαϊωάννου, «στόχος της συμμετοχής στην έκθεση είναι η τόνωση της τουριστικής αγοράς του Πηλίου, ιδιαίτερα μάλιστα αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης». Προσκεκλημένο του Ινστιτούτου ήταν και συνεργείο της τηλεόρασης «Magik Channel» της Αλβανίας, που βιντεοσκόπησε τα εγκαίνια, το περίπτερο και την έκθεση, με σκοπό να προβάλει τις εικόνες στη γειτονική χώρα.

Στη διάρκεια της έκθεσης το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου διένειμε τον τουριστικό οδηγό του Πηλίου που έχει εκδώσει, καθώς και ενημερωτικά φυλλάδια για πρόγραμμα εναλλακτικού τουρισμού, όπως και ενημερωτικά έντυπα που παραχώρησαν δήμοι και επαγγελματίες του Πηλίου.

Σημειώνεται ότι σκοπός της έκθεσης οικολογικών και βιολογικών προϊόντων Ecolife, στην οποία συμμετείχε το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου, ήταν η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών μεταξύ των εταιριών και των φορέων που συμμετέχουν, με στόχο την επίτευξη νέων εμπορικών συνεργασιών καθώς και την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου