ΤΟΠΙΚΑ

Βραβεύτηκαν 21 σπουδαστές του ΙΙΕΚ Βόλου

βραβεύτηκαν-21-σπουδαστές-του-ιιεκ-βόλο-683019

Με τις βραβεύσεις 21 σπουδαστών για τις επιδόσεις τους στο προηγούμενο εξάμηνο σπουδών, ξεκίνησε χθες η νέα εκπαιδευτική χρονιά στο ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου. Πρόκειται για 11 σπουδαστές που αρίστευσαν και επιπλέον 10 που διακρίθηκαν σε επιμέρους τομείς της ειδικότητάς τους και στους οποίους δόθηκαν έπαινοι.

Κατά τον Αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς, η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, Δέσποινα Κότογλου, υπογράμμισε τη σημασία του ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου ως εκπαιδευτικής δομής που δίνει διέξοδο σε εκατοντάδες νέους και νέες και αποτελεί σημαντικό πυλώνα στην εκπαίδευση και κατάρτιση. Υποστήριξε ότι στόχος είναι να αναβαθμιστεί η δομή και να επεκταθεί με τη δημιουργία νέων ειδικοτήτων σύμφωνα με τις απαιτήσεις στην αγορά εργασίας. Η ίδια τόνισε τη σύνδεση της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ με προγράμματα απασχόλησης αλλά και με επιχειρήσεις του νομού, για την απορρόφηση των αποφοίτων σε θέσεις εργασίας.

Η σχολική χρονιά φέτος στο ΙΙΕΚ ξεκινά, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο Σοφία Χάλαρη, με 200 σπουδαστές και δέκα ειδικότητες, εκ των οποίων μία θα λειτουργήσει για πρώτη χρονιά. Πρόκειται για τη ειδικότητα τεχνικού αρτοποιίας –ζαχαροπλαστικής που έρχεται να συμπληρώσει τις υπόλοιπες ειδικότητες: γραφιστική εντύπου και ηλεκτρονικών μέσων, εσωτερική αρχιτεκτονική διακόσμηση και σχεδιασμός αντικειμένων, τεχνικός τεχνολογίας ενδύματος και υποδήματος- σχεδιαστής μόδας, τεχνικός χειροποίητου κοσμήματος και σχεδιασμού κοσμήματος, συντηρητής έργων τέχνης και αρχαιοτήτων, κεραμική τέχνη, τέχνη φωτογραφίας, τεχνικός μαγειρικής- αρχιμάγειρας, τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας.

Η σχολική χρονιά φέτος στο ΙΙΕΚ ξεκινά με 200 σπουδαστές και δέκα ειδικότητες

Οι 11 υποτροφίες

Τις 11 υποτροφίες για τις υψηλές τους επιδόσεις πήραν χθες οι:

Βερνάρδος Γαργαρέτας και Κωνσταντίνα Πεταλά για την ειδικότητα της γραφιστικής

Σταματίνα Καρυπίδου για την ειδικότητα της διακόσμησης

Ειρήνη- Μαρία Πασχάλη για την ειδικότητα του κοσμήματος

Φιλίτσα Βλαχλή για την ειδικότητας της φωτογραφίας

Σοφία Βετούλη και Κλειώ Χρηστίδη για την ειδικότητα του ενδύματος

Αντωνία Γεωργούδη και Αικατερίνη Σεφαλίδη για την ειδικότητα τουρισμού

Νικόλαος- Θεόδωρος Καλογριάς και Στυλιανή –Δήμητρα Τόλια για την ειδικότητα της μαγειρικής.

Οι 10 έπαινοι

Χορηγήθηκαν επίσης 10 έπαινοι στους σπουδαστές: SinanajVilson και Δημήτρη Πισσάρη στη γραφιστική, Αικατερίνη Ζαρκάδα και Δημήτρη Παύλου στη διακόσμηση, Χρήστο Τζανή και Αναστάσιο Κυρίτση στη φωτογραφία, Μαριάννα Γκίλα και Ανδρομάχη Παναγιωταρά στο ένδυμα, Ελευθερία Δανιηλίδη στο κόσμημα, Νικολέτα Δομάζου, Χρήστο Ζαλάβρα και Νικόλαο Παρασκευά στη μαγειρική, Μαρία Κατσαλή και Ευθαλία Μαρκά στην ειδικότητα τουρισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου