ΤΟΠΙΚΑ

Παραίτηση Αγραφιώτη από το Ορφανοτροφείο με καταγγελίες

παραίτηση-αγραφιώτη-από-το-ορφανοτρο-683175

Με μία μακροσκελή ανακοίνωση ο Αγγελος Αγραφιώτης, δηλώνει πως υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ορφανοτροφείου Βόλου και επιπλέον διατυπώνει την άποψή του για όλα τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα στο Ιδρυμα και στα πρόσωπα που είχαν ανάμειξη σε αυτά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Αγραφιώτη είναι η ακόλουθη:

«Η νόμιμη διοίκηση του ιδρύματος, απευθύνθηκε στη δικαιοσύνη, για δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι ότι επιτέλους μετά από συντονισμένες προσπάθειες 6 μηνών, βήμα-βήμα, σε συνεργασία με όλο το προσωπικό του ιδρύματος, εθελοντές και επαγγελματίες της πόλης μας, τα παιδιά είχαν προσαρμοστεί πλήρως στο νέο πρόγραμμά τους, που άρχισε ν’ αποδίδει.(χαρακτηριστικό είναι πως, κατά τη μαρτυρία των παιδαγωγών, για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια, όλα τα παιδιά ήταν κάθε πρωί στο σχολείο)

Ο δεύτερος λόγος είναι πως δεν μπορούσε να αφεθεί ένα Ίδρυμα με την ιστορία του Oρφανοτροφείου Βόλου, να το διοικήσει ο Μπέος από το παρασκήνιο, τοποθετώντας στη διοίκηση πραξικοπηματικά, άτομα της παρέας του, με την αγαστή συνεργασία του Μπατζιάκα και της Γεωργακλή.

Καμία πρόθεση δεν υπήρξε να κρατήσω την καρέκλα του Προέδρου του ιδρύματος, (στο οποίο δούλεψα άμισθα εδώ και 7 μήνες καθημερινά 8-11 ώρες, ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα), και προσπάθησα ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ. Πρόθεσή μου ήταν να διορθώσω τα κακώς κείμενα επί πολλές δεκαετίες, απ’ όταν ήμουν ο ίδιος φιλοξενούμενος σε αυτό το Ίδρυμα. Όλα εκείνα που σκοπό είχαν την εξουσία και…την πολύτιμη περιουσία του Ιδρύματος, που προέρχεται αποκλειστικά από δωρεές και κληρονομιές του κόσμου προς τα φιλοξενούμενα παιδιά, που στερούνται τις οικογένειές τους και αναγκάζονται να μένουν εκεί. Από την εποχή λοιπόν που ήμουν φιλοξενούμενος εκεί, τα παιδιά ποτέ δεν ήταν προτεραιότητα και αυτό θέλησα ν ‘ αλλάξω. Σ΄ αυτήν μου την προσπάθεια προφανώς έκανα και λάθη, ποτέ όμως δεν έβαλα σε δεύτερη μοίρα τα παιδιά, τα οποία υπήρξαν πάντοτε ο πρώτος γνώμονάς μου. Αυτό ενόχλησε, μπήκε εμπόδιο σε αδηφάγα σχέδια και οδήγησε στη σημερινή κατάσταση.

Παρόλο που η απόφαση του δικαστηρίου δικαίωσε τη νόμιμη διοίκηση του Ιδρύματος, τη διοίκησή μου, δυστυχώς η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Ίδρυμα την τελευταία εβδομάδα, με ευθύνη του Μπέου και όσων τον στηρίζουν είναι μη αναστρέψιμη! Το ίδρυμα δεν διοικείται πλέον, μιας και απαιτεί ΑΜΕΣΑ χρήματα που δεν υπάρχουν! Ίσως αυτό ήθελαν…την απαξίωσή του!

Πριν ένα μήνα ενημέρωσα δημόσια πως το ίδρυμα λειτουργεί οριακά και εδώ και μία εβδομάδα ενημερώνω συνεχώς εγγράφως την πρόεδρο της Φιλόπτωχου Γεωργακλή, τον Μπατζιάκα αλλά και τα ΜΜΕ, πως τα παιδιά με τις υποσχέσεις που τους έδωσαν, με την προσωπική επικοινωνία που είχαν όλα τα άτομα (Θεοδώρου-Μορφογιάννη-Γιαννουσά-Σκαμπάς-Νάκος-Καρεκλίδης) του «διορισμένου» ΠΑΡΑΝΟΜΑ Δ.Σ μαζί τους παρουσιάζουν σημάδια εξέγερσης, ανυπακοής και μη παρακολούθησης του προγράμματός τους, αφού αντιλαμβανόταν πως ο άνθρωπος που τα είχε βάλει σε πρόγραμμα αμφισβητούταν και εκείνοι τους υποσχόταν πως τον έδιωξαν. Ποιο παιδί δε θέλει να μη διαβάζει, να μη πηγαίνει φροντιστήριο, να μη κοιμάται νωρίς, να πηγαίνει βόλτες και να έχει μεγαλύτερο χαρτζιλίκι? Ποιο μεγαλύτερο κορίτσι δε θέλει «καλλυντικά» ? Αυτά υποσχέθηκαν στα παιδιά την τελευταία εβδομάδα και τα ξεσήκωσαν….Έχουν δημιουργηθεί καταστάσεις την τελευταία εβδομάδα στο ίδρυμα, που αγγίζουν τον ποινικό κώδικα και δεν μπορούν να αναφερθούν δημόσια, αλλά η Γεωργακλή και Μπατζιάκας τα γνωρίζουν.

Η Γεωργακλή δεν έκανε το παραμικρό και συνέχιζε να επιτρέπει στα μέλη του «διορισμένου» Δ.Σ την επικοινωνία με τα παιδιά. Άλλωστε και εκείνη το ίδιο έκανε…υπάρχουν φωτογραφίες που ανάρτησε η ίδια…Πάντα τα παιδιά μέσο για την άσκηση πολιτικής, πάντα τα παιδιά γεμίζουν υποσχέσεις από την κάθε πλευρά που «μάχεται» να πάρει τη διοίκηση. Πιστέψτε με, το τελευταίο πράγμα που θέλουν τα παιδιά είναι υποσχέσεις και χαρτζιλίκι, άλλα πράγματα μας έλλειπαν τότε και τα ίδια πράγματα λείπουν και σήμερα από τα παιδιά. Αυτά τα πράγματα προσπάθησα να τους προσφέρω…

Η εργαζόμενη επί 15 έτη στο ίδρυμα, παιδαγωγός, που τραμπούκισε ο Μπατζιάκας, όταν εκείνη ως υπεύθυνη διατήρησης των φακέλων των παιδιών του ιδρύματος, αρνήθηκε να δώσει τα ιατρικά & προσωπικά δεδομένα τους, στην κοινωνική λειτουργό της ΚΙΒΩΤΟΥ, (η οποία δεν έχει καμιά εργασιακή σχέση με το ίδρυμα, ούτε εκπροσωπεί κάποιο κρατικό φορέα-πρόνοια κλπ, ώστε να έχει δικαίωμα πρόσβασης σε αυτά), προέβη σε έγγραφη καταγγελία εναντίον του, ζητώντας την προστασία των παιδιών και τη δική της και αμέσως μετά το επεισόδιο φοβούμενη, έφυγε από την εργασία της 2 ώρες πριν τη λήξη του ωραρίου της. Ταυτόχρονα επειδή της οφείλονται μισθοί πλέον των 11 μηνών, προχώρησε σε επίσχεση εργασίας. Όσο και να καταβλήθηκε προσπάθεια δεν στάθηκε δυνατό να μεταπειστεί και να την ανακαλέσει… Τα απόρρητα στοιχεία 12 συνολικά παιδιών βέβαια, τα έδωσε η άλλης συνάδελφός της….

Και πριν αναλάβω ο ίδιος τη διοίκηση του ιδρύματος, εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε επίσχεση και κατάσχεση λογαριασμών του ιδρύματος, κατάσταση την οποία έλυσα.

Η μοναδική εργαζόμενη στη γραμματεία, εργαζόμενη επί 4 έτη, αποχωρεί με άδεια εγκυμοσύνης και σε εκείνη της οφείλονται μισθοί 9 μηνών.

Ας σημειωθεί πως όλοι οι εργαζόμενοι πριν από αρκετούς μήνες είχαν επισκεφτεί το Μπατζιάκα στο γραφείο του και του είχαν ζητήσει να μην ξαναπάει το ίδρυμα σε εκλογές, γιατί οι ίδιοι αισθάνονται ανασφάλεια από τις συχνές αλλαγές διοικήσεων και τα παιδιά δεν μπορούν να λειτουργήσουν (και αυτό το έχει αποκρύψει ο κατά τα άλλα λαλίστατος Μπατζιάκας από τα ΜΜΕ…). Επιστολή με παρόμοιο περιεχόμενο, είχαν στείλει πριν από αρκετούς μήνες οι εργαζόμενοι και στη Φιλόπτωχο (και αυτό το έχει αποκρύψει η κατά τα άλλα λαλίστατη Γεωργακλή από τα ΜΜΕ…)

Στη διάρκεια της δίκης, η πλευρά Μπέου ζήτησε από τη Δικαστή, να εκδώσει εκείνη τη στιγμή απόφαση, με την οποία να μου απαγορεύει να προβαίνω σε πληρωμές. Και η Δικαστής αρνήθηκε το αίτημα. Οι ανεγκέφαλοι δεν είναι σε θέση να σκεφτούν, πως το ταμείο είναι χρεωμένο σε εμένα, οπότε αν λείψει έστω και ένα ευρώ, θα λογοδοτήσω. Αλλά για λόγους εντυπωσιασμού φώναζαν… Δεν είναι σε θέση να σκεφτούν πως το ίδρυμα φιλοξενεί παιδιά και καθημερινά προκύπτει η ανάγκη πληρωμής φαρμάκων, μεταφορά σε νοσοκομείο κ.α

Φυσικά και θα απαντήσουν πως θα λύσουν τα προβλήματα με προσλήψεις προσωπικού…. θα βολέψουν πάλι δικούς τους…και έτσι θα συνεχίσουν να υπερχρεώνουν το ίδρυμα, όπως γινόταν πάντα.

Το ότι είναι παντελώς ΑΣΧΕΤΟΙ με διοίκηση και ειδικότερα με τη διοίκηση ενός ιδρύματος, φάνηκε από την πρόσκληση της ΚΙΒΩΤΟΥ, την οποία εκμεταλλεύτηκαν και επικοινωνιακά (Μπέος και Γεωργακλή με φωτογραφίες στα ΜΜΕ), δίχως ο Πατέρας Αντώνιος να γνωρίζει ότι τον εκμεταλλευόταν και προσπάθησαν να πάρουν από την ΚΙΒΩΤΟ, όντας ΑΣΧΕΤΟΙ, ένα μοντέλο διοίκησης, ανεφάρμοστο στην δική μας περίπτωση, αφού δεν έχουμε χρήματα, χρωστάμε σήμερα 327.000€ και λειτουργούμε αναγκαστικά με το απαραίτητο προσωπικό προς τα κάτω.

Το Ορφανοτροφείο Βόλου είναι υπερχρεωμένο. Έχει όμως μεγάλη ακίνητη περιουσία που ενδιαφέρει….

Όσο για τα παιδιά του ιδρύματος… είναι άτυχα…. όπως φαίνεται και τελικά ούτε ο νόμος δεν μπορεί να τα προστατεύσει από τα παιχνίδια του Μπέου. Και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος….

Ακόμη και μετά την αναστολή, της προφανώς παράνομης απόφασης της Γενικής Συνέλευσης που «έστησαν», οι Γεωργακλή-Μπέος-Μπατζιάκας δεν συνετίζονται και δε βάζουν μυαλό, συνεχίζοντας τα παιχνίδια. Έτσι η Γεωργακλή προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας τώρα τον ορισμό προσωρινής διοίκησης της ΦΑΒ. Στην λίστα ονομάτων τα οποία προτείνει για προσωρινή διοίκηση, συμπεριλαμβάνονται άτομα του νυν Δ.Σ της ΦΑΒ, που ερχόταν μόνο σε ελάχιστες συνεδριάσεις της, άτομο που στο πρόσφατο παρελθόν έχει παραιτηθεί δύο φορές και έχει «ρίξει» ισάριθμες διοικήσεις και δύο από τα άτομα του Μπέου που προσπάθησαν να βάλουν μέσω της διαδικασίας που απέρριψε το Δικαστήριο (Σκαμπάς – Γιαννουσά). Συνεχίζουν λοιπόν τους πλάγιους και αντικαταστατικούς μεθόδους αντικατάστασής μου. Τόσο ενοχλεί η παρουσία μου…

Σε αυτό το παιχνίδι Μπέου-Μπατζιάκα-Γεωργακλή δε θα συμμετάσχω όμως. Τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα, αλλά και τα δικαστήρια, δεν είναι παιχνίδια και μέσα άσκησης πολιτικής. Η όλη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αποκλειστικά με τις αντικαταστατικές ενέργειες Μπέου-Μπατζιάκα-Γεωργακλή, είναι σε βάρος των παιδιών και η ζημιά στον ψυχισμό τους μη αναστρέψιμη.

Επειδή πρωταρχικός μου σκοπός είναι η προστασία των παιδιών που φιλοξενούνται στο ίδρυμα, τα οποία χρειάζονται ηρεμία και επιστροφή στην ομαλότητα, παραιτούμαι από Πρόεδρος του Δ.Σ του ιδρύματος. Εύχομαι έστω και ένα ελάχιστο ποσοστό από την ενέργεια που Μπέος Μπατζιάκας Γεωργακλή ξοδεύουν, για να με απομακρύνουν από το ίδρυμα, να αξιοποιηθεί πλέον υπέρ των παιδιών με εύστοχες δράσεις, μαζί με τους πλούσιους φίλους του Μπέου, που κατά τις δηλώσεις του θα φέρουν άφθονο χρήμα. Δεν είμαι αισιόδοξος…

Επειδή ωστόσο βασική μου έγνοια είναι τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα, στα παιδιά αυτά υπόσχομαι ότι οι προσπάθειές μου για αυτά δε θα σταματήσουν. Μόνο η θέση από την οποία θα προσπαθώ γι αυτά θ’ αλλάξει.”

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου