ΤΟΠΙΚΑ

Κι άλλοι γάμοι αλά «Mάμα μία»

κι-άλλοι-γάμοι-αλά-mάμα-μία-505002

Εξαιρετικά δημοφιλή είναι τα νησιά των Βορείων Σποράδων σε πολλούς ξένους τουρίστες, οι οποίοι επιλέγουν τις περιοχές όπου γυρίστηκε η ταινία «Μάμα μία» προκειμένου να τελέσουν τους γάμους τους. Χαρακτηριστικές είναι ως προς αυτό οι δεκάδες αιτήσεις που υποβάλλονται στα αρμόδια γραφεία των νησιωτικών Δήμων και όπως αναφέρει ειδικότερα ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης «κάθε εβδομάδα τελούνται τρεις, περίπου, πολιτικοί γάμοι στο νησί, με έμφαση στα σημεία όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας «Μάμα μία». Οι αιτήσεις που υποβάλλονται διαρκώς στον Δήμο Σκοπέλου προέρχονται κυρίως από Αγγλους, και μαρτυρούν την απήχηση της ταινίας, η οποία άνοιξε νέους διαύλους γνωριμίας των αλλοδαπών με την Σκιάθο, την Σκόπελο αλλά και την Αλόννησο, αντίστοιχα. Όπως επισημαίνει μάλιστα ο δήμαρχος Σκοπέλου «το ενδιαφέρον των μελλονύμφων οι οποίοι επιθυμούν να παντρευτούν στην Σκόπελο είναι πολύ μεγάλο και όπως αντιλαμβάνεστε, με αυτό τον τρόπο γίνεται ευρύτερα γνωστό στο εξωτερικό το νησί και οι ομορφιές του».

Ανάλογα είναι τα δεδομένα που καταγράφονται και στην γειτονική Σκιάθο, όπου το σημείο τέλεσης των πολιτικών γάμων είναι η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Μπούρτζι. Οι πολιτικοί γάμοι τελούνται συγκεκριμένη ώρα, συνήθως μεσημέρι, με κάθε επισημότητα, παρουσία συγγενών και φίλων, οι οποίοι ταξιδεύουν από την Αγγλία, την Αμερική αλλά και την μακρινή Αυστραλία πολλές φορές, προκειμένου να συνοδεύσουν το μελλόνυμφο ζευγάρι. Το συγκεκριμένο γεγονός αποκτά διαρκώς ευρύτερες διαστάσεις, κυρίως την τελευταία τριετία, ενώ σχεδόν κάθε εβδομάδα τελούνται πολιτικοί γάμοι αλλοδαπών στην Σκιάθο.

Ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί και στην Αλόννησο, όπου ωστόσο είναι συνηθέστεροι οι πολιτικοί γάμοι κατοίκων του νησιού με αλλοδαπούς και αλλοδαπές αντίστοιχα. Κατά γενική ομολογία, τα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων έχουν προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας, όπως μαρτυρούν εξάλλου τα έντυπα και τηλεοπτικά αφιερώματα ελληνικών και, κυρίως, ξένων μέσων, με αποτέλεσμα να αυξάνεται διαρκώς το ενδιαφέρον των αλλοδαπών ζευγαριών, τα οποία επιλέγουν το ειδυλλιακό τοπίο των νησιών του «Μάμα μία» στην πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου