ΤΟΠΙΚΑ

Στον αέρα είναι πάλι η Ιχθυόσκαλα

στον-αέρα-είναι-πάλι-η-ιχθυόσκαλα-435757

Μετά από 13 περίπου χρόνια αναμονής και ενώ το έργο της κατασκευής της νέας ιχθυόσκαλας είναι έτοιμο να ξεκινήσει, οι 15 ιχθυέμποροι που δραστηριοποιούνται προβάλλουν αντιρρήσεις στην προσωρινή μετεγκατάστασή τους, βάζοντας τροχοπέδη στην έναρξη των εργασιών.

Στον αέρα βρίσκεται για ακόμη μια φορά το έργο της ιχθυόσκαλας, καθώς ακόμη δεν έχει συμφωνηθεί ο χώρος μετεγκατάστασης των 15 ιχθυεμπόρων από το χώρο που λειτουργεί σήμερα για ν’ αναπτυχθεί το εργοτάξιο του έργου.

Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Νομαρχία, όπου και συζητήθηκε εκ νέου το θέμα και σε πρώτη φάση προτάθηκε η μετεγκατάσταση στο χώρο του σιδηροδρομικού Πορθμείου. Εξάλλου για την κατασκευή του έργου έχει ξεκινήσει αγώνας δρόμου, καθώς ο Γ. Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχει βάλει προθεσμία μέχρι τέλος του μήνα να έχει κλείσει αυτό το θέμα και όπως ξεκαθάρισε ο αντινομάρχης έργων Ηλίας Ξηρακιάς «δεν είναι δυνατόν να χάσουμε αυτή την ευκαιρία. Αν δεν προλάβουμε την προθεσμία το έργο θα απενταχθεί και το χάνουμε».

Πάντως στη χθεσινή σύσκεψη στη ΝΑΜ παρουσία εκπροσώπων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του προέδρου το ΟΛΒ Γ. Σούρλα, εκπροσώπων των ιχθυεμπόρων, και των αντινομαρχών Δημ. Μεργιαλή και Ηλία Ξηρακιά συζητήθηκε εκτενώς το θέμα κι όπως τόνισε ο κ. Ξηρακιάς, πράγματι το ζήτημα είναι αρκετά σύνθετο.

«Θα πρέπει να παντρέψουμε τη λειτουργία της ιχθυόσκαλας και τη λειτουργία του εργοταξίου σε διπλανούς χώρους, αλλά ο ένας να μην ενοχλεί τον άλλον», σημείωσε ο κ. Ξηρακιάς κάτι που αποτελεί άλλωστε και το μοναδικό ζητούμενο για να ξεκινήσει το έργο.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε και στη σύσκεψη, το εργοτάξιο πρέπει να περιφραχθεί για να είναι ασφαλές με τα μηχανήματά του και οι παραγωγοί και οι ιχθυέμποροι να είναι δίπλα και να λειτουργούν όπως λειτουργούσαν μέχρι σήμερα, απλά σε πιο περιορισμένο χώρο. Αυτό βέβαια θα είναι μια προσωρινή λειτουργία για ένα περίπου χρόνο που απαιτείται για να κατασκευαστεί η νέα ιχθυόσκαλα.

Από την πλευρά τους οι ιχθυέμποροι υποστηρίζουν ότι δεν επαρκεί αυτός ο χώρος για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, όμως τόσο η ΝΑΜ, όσο κι ο ΟΛΒ, εκτιμούν ότι πρόκειται για κάτι αναπόφευκτο.

Πάντως με το πέρας της σύσκεψης ο πρόεδρος του ΟΛΒ Πέτρος Σούρλας, ο αντινομάρχης Δημήτρης Μεργιαλής και εκπρόσωποι των ιχθυεμπόρων επισκέφτηκαν το σημείο που προτάθηκε να γίνει η μετεγκατάσταση, όπου και διαπιστώθηκε πως ο συγκεκριμένος χώρος δεν διαθέτει υποδομές, απαιτούνται άδειες αρκετών υπηρεσιών, της αρχαιολογίας, της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και πιθανόν και τις Πολεοδομίας του Βόλου, για να γίνουν τα ελάχιστα έργα που κρίνονται απαραίτητα για να λειτουργήσει προσωρινά η ιχθυόσκαλα κι έτσι θα πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

Τέλος να αναφερθεί ότι σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Ξηρακιά οι εκπρόσωποι του υπουργείου αποδέχθηκαν όλες τις παρατηρήσεις των ιχθυεμπόρων αναφορικά με την κατανομή των χώρων του νέου κτηρίου, ώστε να είναι πιο λειτουργικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου