ΤΟΠΙΚΑ

Δηλώνει παρών για την Περιφέρεια

δηλώνει-παρών-για-την-περιφέρεια-851206

Δηλώνω ανεπιφύλακτα παρών. Εκφράζω δημόσια τη βούλησή μου να τεθώ επικεφαλής της μεγάλης αυτοδιοικητικής παράταξης που θα οδηγήσει σε μία νέα δημιουργική πορεία την Περιφέρεια Θεσσαλίας και θα συμβάλλει στη γιγαντιαία προσπάθεια ανασύνταξης της χώρας μας..
Με τις φράσεις αυτές ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας, με γραπτή του δήλωση που έδωσε χθες το απόγευμα στα ΜΜΕ, ήλθε να επικυρώσει και ουσιαστικά τη φημολογία πολλών μηνών ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα του πολιτικού του φορέα για την αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας στις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου.
Η πλήρης δήλωση του Νομάρχη Μαγνησίας Απ. Παπατόλια έχει ως εξής:

«Το σχέδιο «Καλλικράτης» συνιστά μία ριζική τομή στον τρόπο διακυβέρνησης, μία πραγματική «ειρηνική επανάσταση», που ανατρέπει τις συγκεντρωτικές δομές του πολιτικού και διοικητικού συστήματος της χώρας μας. Είναι η «μητέρα όλων των μεταρρυθμίσεων», σηματοδοτώντας, όχι πλέον ρητορικά, αλλά ουσιαστικά, τη «Νέα Μεταπολίτευση» για την Ελλάδα.
Το πολιτικό στοίχημα για τη νέα Αιρετή Περιφέρεια είναι να απαλλαγεί από την κηδεμονία ενός αντιπαραγωγικού κράτους, που δεν μπορεί πια να δώσει προτεραιότητα στις τοπικές δυνάμεις της αειφόρου και ισόρροπης ανάπτυξης.
Η Αιρετή Περιφέρεια του «Καλλικράτη» θα διαθέτει και το ειδικό πολιτικό βάρος και την αναγκαία διοικητική υποδομή για να υποστηρίζει παραγωγικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες που θα ενισχύουν την ευημερία και την κοινωνική συνοχή. Θα μπορεί να λειτουργεί συγχρόνως ως αντίδοτο στην κρίση, ως εφαλτήριο ανάπτυξης, αλλά και ως εργαλείο διαφάνειας, δημοκρατικού ελέγχου και δημόσιας λογοδοσίας.
Χρέος όλων, όσοι υπηρετούμε την Αυτοδιοίκηση, είναι να στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας, αυτή τη νέα προοπτική που γεννιέται στον τόπο μας και να εκπέμψουμε ένα ισχυρό μήνυμα αγωνιστικής και μεταρρυθμιστικής αισιοδοξίας.
Με ενωτικό, συλλογικό και αποφασιστικό τρόπο οφείλουμε να δώσουμε το σύνθημα της συνολικής ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις μεγάλες δυνατότητες που παρέχει ο νέος θεσμός της Αιρετής Περιφέρειας. Οφείλουμε όλοι να στρατευθούμε στον κοινό αγώνα για να αναδείξουμε τη Θεσσαλία ως το τρίτο ισχυρότερο διοικητικό και οικονομικό κέντρο της χώρας. Οφείλουμε να εναρμονιστούμε με το νέο πνεύμα διοίκησης, τις καινοτομίες και τους νεωτερισμούς του «Καλλικράτη», για να προωθήσουμε τη δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη του θεσσαλικού χώρου και να πολλαπλασιάσουμε τα αναπτυξιακά μας πλεονεκτήματα.
Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε το δικαίωμα του θεσσαλικού κάμπου στο νερό, να δώσουμε διέξοδο στις καλλιέργειες, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα της αγροτικής μας οικονομίας και ενθαρρύνοντας την ποιοτική γεωργία, να διαχειριστούμε ορθολογικά τους υδατικούς μας πόρους, να τονώσουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, να συνδέσουμε τον τουρισμό με την ανάδειξη του πολιτιστικού και φυσικού μας περιβάλλοντος, να συνδέσουμε το Πανεπιστήμιο με τις προτεραιότητες της περιφερειακής ανάπτυξης.
Σ΄ αυτή την πρόκληση της Νέας Εποχής, σ΄ αυτό το προσκλητήριο συλλογικής στράτευσης για την επιτυχία της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας και τη στήριξη της πανθεσσαλικής προοπτικής μας, δηλώνω ανεπιφύλακτα «παρών», εκφράζοντας δημόσια τη βούλησή μου να τεθώ επικεφαλής της μεγάλης αυτοδιοικητικής παράταξης που θα οδηγήσει σε μία νέα δημιουργική πορεία την Περιφέρεια Θεσσαλίας και θα συμβάλλει στη γιγαντιαία προσπάθεια ανασύνταξης της χώρας μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου