ΤΟΠΙΚΑ

Υπέρβαροι το 52% των Βολιωτών σύμφωνα με τους διαιτολόγους

υπέρβαροι-το-52-των-βολιωτών-σύμφωνα-με-684740

Μήνυμα ευαισθητοποίησης κατά της παχυσαρκίας, η οποία είναι ευδιάκριτη στο 52% των Βολιωτών, έστειλαν οι διαιτολόγοι της περιοχής μας, υπενθυμίζοντας τη σημασία υιοθέτησης της υγιεινής διατροφής στην καθημερινότητα ενηλίκων και παιδιών.

Η πρωτότυπη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Επισιτισμού και της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της παχυσαρκίας και διοργανώθηκε από το Περιφερειακό Τμήμα ΕΔΔΕ Θεσσαλίας, της Ενωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος, σε συνεργασία με τις «Οικοδράσεις».

Η παραπάνω ενημερωτική δράση απευθύνονταν σε ενήλικες και παιδιά, δίνοντάς τους τη δυνατότητα με βιωματικό τρόπο, να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της υγιεινής διατροφής στην καθημερινότητά τους.

Ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, άσκηση και σωστή διατροφή είναι ο χρυσός κανόνας για να διατηρηθεί σε κανονικά επίπεδα το βάρος ενηλίκων και παιδιών, ενώ όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος της Ενωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Λάμπης, είναι σημαντική η άθληση και ταυτόχρονα η ένταξη περισσότερων φρούτων και λαχανικών στη διατροφή μας.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο ίδιος υπογράμμισε ότι: «το μυστικό για να διατρεφόμαστε σωστά, χωρίς μεγάλο κόστος, είναι ο προγραμματισμός, η ποικιλία, η επιστροφή στην παραδοσιακή κουζίνα, εντάσσοντας στη διατροφή μας δύο φορές την εβδομάδα τροφές όπως τα όσπρια, τα οποία δεν κοστίζουν ακριβά». Βασική προϋπόθεση για τη διατήρηση του βάρους σε κανονικά επίπεδα, είναι «να αποφεύγεται η λύση του έτοιμου φαγητού», όπως σημείωσε ο κ. Λάμπης, ο οποίος προσέθεσε ότι: «πρέπει να παρασκευάζουμε οι ίδιοι το φαγητό μας, ακόμη και το κολατσιό, πολύ υγιεινά και πολύ πιο οικονομικά».

Τη σημασία της καθημερινής κατανάλωσης φρούτων και στη συγκεκριμένη περίπτωση μήλων, επεσήμανε από την πλευρά του ο Κυριαζής Παπούλιας, μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς. Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς αναπτύσσει ενημερωτικές δράσεις προς όφελος των παιδιών, «τους αυριανούς καταναλωτές», διοργανώνοντας, στο πλαίσιο των εκατό χρόνων λειτουργίας, τον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο κ. Παπούλιας υπογράμμισε ότι βασικός στόχος των παραπάνω προσπαθειών, είναι να καταστεί ευρύτερα γνωστή η σημασία του μήλου και γενικότερα των υγιεινών τροφίμων, στην καθημερινή διατροφή παιδιών και ενηλίκων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου