ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει ο δρόμος προς τα ταμεία για εργαζομένους του Δήμου Βόλου

ανοίγει-ο-δρόμος-προς-τα-ταμεία-για-εργ-686549

Το χρώμα του χρήματος για το γάλα, τα είδη ατομικής προστασίας και τα εμβόλια που δεν τους παρασχέθηκαν για διάστημα εννέα μηνών μέσα στο 2013, μολονότι τα δικαιούνταν αναμένεται να δουν σύντομα εργαζόμενοι του Δήμου Βόλου και του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ.

Σε έκτακτη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής χθες το μεσημέρι, αποφασίστηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού για το 2016, προκειμένου να αποδοθούν τα χρήματα στους δικαιούχους εργαζόμενους. Ωστόσο, όπως τόνισε ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, πρόκειται για μερική δικαίωση των εργαζομένων, δεδομένου ότι έχουν χάσει τα χρήματα για τις ίδιες παροχές που δεν έλαβαν ένα εξάμηνο του 2011 και το 2012.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Δημήτρη Πέγιο, ήδη οι υπηρεσίες συντάσσουν τους καταλόγους με τους εργαζόμενους ανά διεύθυνση στο Δήμο και τον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, που δικαιούνταν τις παροχές το 2013 και δεν τις έλαβαν, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι και ποιοι δικαιούνται χρηματικής αποζημίωσης. Το ποσό υπολογίζεται στις 120.000 ευρώ για εννέα μήνες του 2013. Η ΔΕΥΑΜΒ θα κάνει δική της αναμόρφωση προϋπολογισμού για τους δικούς της εργαζόμενους.

«Πρόκειται για μερική δικαίωση των εργαζομένων. Χρειάζεται προσπάθεια και αγώνας για να λάβουν οι εργαζόμενοι χρηματική αποζημίωση για τα όσα στερήθηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή τόσο το 2011 όσο και το 2012», ανέφερε ο κ. Νάνος.

«Βρήκαμε μπροστά μας άλλη μία ανοιχτή υπόθεση από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Εμείς όμως χορηγούμε κανονικά από την αρχή της θητείας μας στους εργαζόμενους όλα όσα δικαιούνται», υπογράμμισε ο κ. Πέγιος.

Σημειώνεται ότι τα χρήματα αφορούν την αποζημίωση των εργαζομένων για το γάλα που δεν τους χορηγήθηκε το 2013. Τότε ήταν αντιδήμαρχος Οικονομικών, ο Ηλίας Ξηρακιάς, ο οποίος έφερε εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο μετά από αγώνα της ΛΑΣ και της ΔΑΣ ΟΤΑ για τη χρηματική αποζημίωση των εργαζομένων. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο κ. Ξηρακιάς προσέφυγε στην επιτροπή του άρθρου 152 που απεφάνθη ότι κακώς ακυρώθηκε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και άνοιξε το δρόμο προς τα ταμεία για τους δικαιούχους εργαζόμενους το 2014. Η απόφαση κοινοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2014 στο Δήμο Βόλου, επτά μήνες μετά την έκδοσή, ωστόσο φαίνεται να… έμεινε σε κάποιο συρτάρι. Αποκαλύφθηκε στη δίκη για το γάλα, που είχε ως αποτέλεσμα την καταδίκη του κ. Ξηρακιά.

Ωστόσο οι εργαζόμενοι φαίνεται να χάνουν την αποζημίωση για τις παροχές που δεν έλαβαν κατά το 2011 και όλο το 2012. Τότε ήταν αντιδήμαρχος Οικονομικών η Νατάσσα Οικονόμου. Το γάλα και τα μέσα ατομικής προστασίας δεν είχαν χορηγηθεί στους εργαζόμενους, ούτε όμως δρομολογήθηκε η χρηματική αποζημίωσή τους, όπως έγινε επί Ηλία Ξηρακιά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου