ΤΟΠΙΚΑ

Ημερίδα για την ελληνική δημοσιονομική κρίση

ημερίδα-για-την-ελληνική-δημοσιονομι-442453

Μια διαφορετική ημερίδα για την οικονομική κρίση έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς αφορμή στάθηκε η έρευνα ενός φοιτητή του τμήματος Δικτύων, ο οποίος συγκέντρωσε ενδιαφέροντα βίντεο με απόψεις για το θέμα της κρίσης.

Ο Νίκος Λαρίσης, φοιτητής του Τμήματος Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, βλέποντας το βομβαρδισμό ειδήσεων και όρων για την οικονομική κρίση, αποφάσισε να εντρυφήσει στο θέμα και να μάθει τι ακριβώς σήμαιναν οι όροι που άκουγε και διάβαζε, όμως να ακούσει και διαφορετικές προσεγγίσεις σχετικά με τα αίτια αλλά και τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης.
Από το Φεβρουάριο μέχρι και το Μάιο ο Νίκος συγκέντρωσε ένα μεγάλο υλικό, το οποίο με τις γνώσεις του στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές το επιμελήθηκε και δημιούργησε μια έρευνα σε μορφή βίντεο.
Την εν λόγω έρευνα την παρουσίασε στους καθηγητές του, οι οποίοι αποφάσισαν να οργανώσουν μία ημερίδα προκειμένου να παρουσιαστεί η προσπάθεια του Νίκου, αλλά και να γίνει μία συζήτηση για την οικονομική κρίση.
«Σκοπός μου ήταν να μοιραστώ όλα τα στοιχεία που βρήκα με τους συμφοιτητές. Οι περισσότεροι βομβαρδίζονται με έννοιες και όρους και είτε δεν είχαν την ευκαιρία είτε δεν ασχολήθηκαν να δουν τι σημαίνουν και πώς συνδέονται μεταξύ τους», υποστήριξε ο Νίκος.
Τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο Νίκος προήλθαν από ελληνικές αλλά και ξένες πηγές, ενώ οι φίλοι του και οι συμφοιτητές του είδαν με πολύ θετική ματιά την προσπάθειά του.
Από την πλευρά του ο Αντιπρύτανης κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης, ο οποίος μίλησε στην ημερίδα, επικεντρώθηκε στην πρωτοβουλία αυτή του Νίκου, αλλά και άλλων φοιτητών που στήριξαν την προσπάθεια αυτή.
«Μου προκάλεσε ενδιαφέρον ότι φοιτητές που δεν έχουν επαγγελματικό ενδιαφέρον, δεν είναι δηλαδή οικονομολόγοι, ενδιαφέρθηκαν για το θέμα της κρίσης. Εκείνο όμως που με προβληματίζει είναι πως όταν μια εκδήλωση δεν ξεκινά από μια κομματική νεολαία ή έστω μια φοιτητική παράταξη δεν έχει αντίστοιχη απήχηση», σημείωσε ο ίδιος. Στην ημερίδα μίλησε και ο Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών κ. Κόλλιας, ενώ έγινε και προβολή βίντεο σχετικό με την οικονομική κρίση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου