Μετακινούν το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Ζαγοράς στη Λάρισα

Τελευταία ενημέρωση: 2016-10-15, 14:01:26
Μετακινούν το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Ζαγοράς στη Λάρισα

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υγείας, ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με την αδικαιολόγητη απόφαση μετακίνησης του τετρακίνητου ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς στο ΕΚΑΒ στη Λάρισα. 

Ο βουλευτής Μαγνησίας έχει τοποθετηθεί επανειλημμένως, είτε με ερωτήσεις είτε με αναφορές σχετικά με τις σημαντικές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας του Νομού Μαγνησίας, χωρίς να έχει λάβει μέχρι στιγμής κάποια ικανοποιητική απάντηση. Καθημερινά, οι πολίτες της Μαγνησίας γίνονται θεατές μιας φαρσοκωμωδίας που εκτυλίσσεται στο χώρο της υγείας και στην οποία οι ίδιοι είναι εν δυνάμει πρωταγωνιστές.

Αυτή τη φορά, στο στόχαστρο της κυβερνητικής αδιαφορίας έχει μπει το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, από το οποίο ζητούν να παραχωρήσει το ένα από τα δύο ασθενοφόρα του στο ΕΚΑΒ, στη Λάρισα. Συγκεκριμένα, στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς μέχρι και αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο ασθενοφόρα. Πρόκειται για ένα καινούργιο, μεγάλο, τετρακίνητο ασθενοφόρο, μάρκας ΜERCEDES, κατάλληλο για την ορεινή και δύσβατη περιοχή του Πηλίου, που πλήττεται συχνά από έντονα καιρικά φαινόμενα. Το ασθενοφόρο αποκτήθηκε μέσω ΕΣΠΑ στις 25/9/2014, όπου έγινε και παραλαβή του από την αρμόδια υπηρεσία και το οποίο χρησιμοποιείται για τη διακομιδή σοβαρών περιστατικών προς το Γ.Ν. Βόλου, καθώς και για τη μεταφορά ασθενών από τις γύρω περιοχές του Πηλίου προς το Κ.Υ. Ζαγοράς. Υπάρχει ένα ακόμη ασθενοφόρο αρκετά παλιό και μικρό, μάρκας Volkswagen και το οποίο εξυπηρετεί στη διακομιδή ασθενών εντός της Ζαγοράς και των οικισμών  της.

Η αποψίλωση των Κέντρων Υγείας του Πηλίου από τον απαραίτητο εξοπλισμό οδηγεί στην σταδιακή υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες. Όχι μόνο το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ μεταφέρουν στη Λάρισα, αλλά αξιώνουν και από το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς να παραχωρήσει το μοναδικό ασφαλές εργαλείο που διαθέτει. Πραγματικά γεννά ερωτήματα η μετακίνηση ενός τετρακίνητου ασθενοφόρου, κατάλληλο για ορεινό δήμο, με έντονο ανάγλυφο, όπως η Ζαγορά, σε μια πεδινή περιοχή, όπως η Λάρισα. 

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να ενημερωθεί για ποιο λόγο θα πρέπει να μεταφερθεί το τετρακίνητο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς στο ΕΚΑΒ στη Λάρισα, εκθέτοντας σε κίνδυνο  τους κατοίκους του Πηλίου, χωρίς τις βασικές παροχές στις δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
1
=