ΤΟΠΙΚΑ

Ανυπαρξία έργου… με εφ’ όλης της ύλης κριτική

ανυπαρξία-έργου-με-εφ-όλης-της-ύλης-505347

Ανυπαρξία έργου που οδηγεί σε στασιμότητα όλων των μεγάλων έργων στο Νομό Μαγνησίας καταλόγισαν χθες στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας οι εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Εύη Καρυδάκη και Γιώργος Χαρμάνης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρέθεσαν. Άσκησαν σκληρή εφ’ όλης της ύλης κριτική στους χειρισμούς της ΝΑΜ, ενώ από το μικροσκόπιό τους δεν ξέφυγε το Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας και το ζήτημα της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στο Πήλιο.
 
Ελλιπείς ουσιαστικές παρεμβάσεις και υποβάθμιση του ρόλου του Νομαρχιακού Συμβουλίου καταλόγισαν χθες στη ΝΑΜ οι εκπρόσωποι της ΝΑΣ, κάνοντας λόγο μάλιστα για απουσία έργου από τη Νομαρχία εξαιτίας «της επικοινωνιακής πολιτικής που ακολουθεί ο Νομάρχης Μαγνησίας, χτίζοντας το προφίλ του ενόψει των εκλογών της αυτοδιοίκησης».
 
Αναφερόμενος ο κ. Χαρμάνης αναλυτικά σε όλα τα μεγάλα έργα του Νομού έκανε λόγο για πλήρη στασιμότητα. Πιο συγκεκριμένα σε τεντωμένο σκοινί για ακόμα μια φορά η πορεία της Περιφερειακής οδού, καθώς οι εργαζόμενοι της ΜΕΛΚΑ έχουν προχωρήσει από την Τρίτη σε επίσχεση εργασίας λόγω τού ότι είναι απλήρωτοι για πέντε μήνες.
 
Κουτσουρεμένο το έργο του δρόμου Χάνια-Κισσός που λειτουργεί μόνο για την περίοδο Απριλίου – Οκτωβρίου, καρκινοβατεί το έργο του κόμβου Βελεστίνου με την πίστωση να παραμένει ακόμα στα χαρτιά και τις απαλλοτριώσεις να μην έχουν ξεκινήσει, απορρίφθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το οδικό έργο Σκλήθρο-Κεραμίδι.
 
Παράλληλα ο κ. Χαρμάνης αναφέρθηκε στην απουσία έργου για τον περιφερειακό της Αφήσσου, που δεν έχει γίνει τίποτα πλην των αρχικών μελετών, στην εμμονή της ΝΑΜ για την μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε χώρο που είναι χαρακτηρισμένος αθλητικός, στο φράγμα Μαυρομάτι που μόνο δεσμεύσεις έχει για ολοκλήρωση.
 
Αναφορικά με την αερορύπανση μάλιστα ο κ. Χαρμάνης ξεκαθάρισε: «Μη γελιέστε, η ενδεχόμενη μείωση που παρουσιάζεται δεν είναι εξαιτίας λήψης μέτρων, αλλά από τη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής», ενώ αναφέρθηκε και στη λειτουργία του λιμανιού του Βόλου χωρίς να διαθέτει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τα λιμάνια των Β. Σποράδων, όπου δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό έργο υποδομής.
 
«Το Πανθεσσαλικό Στάδιο παραμένει ανεκμετάλλευτο για τους αθλητές και τους πολίτες, το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου δεν έχει ολοκληρωθεί, το κωπηλατοδρόμιο καρκινοβατεί. Δεν έχει γίνει τίποτα από την αρχή μέχρι και το τέλος» τόνισε ο κ. Χαρμάνης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην υπόθεση των εκτάσεων των Νηών αλλά και στην αξιοποίηση του Κτηρίου Καπνού.
 
Κατά της τοποθέτησης φωτοβολταϊκών πάρκων στο Πήλιο τάχθηκαν χθες οι κ.κ. Καρυδάκη και Χαρμάνης, ενώ επέκριναν τον κ. Παπατόλια αλλά και τον αντινομάρχη Πρόνοιας Λεωνίδα Αναστασίου για το γεγονός ότι απέκρυψαν την απένταξη του έργου ανακατασκευής της παλιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου Βόλου, της Β΄ Παθολογικής, του προγράμματος Ψυχαργώς, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ. 
 
Τέλος σε ό,τι αφορά το Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας που συνέστησε η ΝΑΜ, επεσήμαναν ότι ξοδεύτηκαν συνολικά 223.500 € (δύο ξεχωριστές προκηρύξεις της τάξης των 45.000Ε και 178.500 ευρώ) τη στιγμή που είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην ΚΕΚΑΝΕΜ.
 
«Είναι η δεύτερη κραυγαλέα περίπτωση προσπάθειας της ΝΑΜ να παρουσιάσει το γραφείο ως έργο της ΚΕΚΑΝΕΜ και γι’ αυτό την πρώτη παρουσίαση έκανε ο πρόεδρός της Π. Μαστρογιάννης, δημιουργώντας σύγχυση και θολώνοντας τα νερά. Δεν είναι περίεργο να διψάει η αυλή τους για νερό και ο πολιτικός προϊστάμενος να επιλέγει να κρατάει το λάστιχο με το νερό για να ποτίσει ο γείτονας το παραδίπλα χωράφι; Δεν απομένει παρά η Νομαρχιακή Αρχή Μαγνησίας να προχωρήσει και στη λειτουργία Γραφείου Ενοικίασης Εργαζομένων, αξιοποιώντας (πρωτοποριακά) τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μαζί με το ΛΑΟΣ, μόνο που για ακόμη μια φορά ο Νομάρχης είναι πολιτικά έκθετος», τόνισε η κ. Καρυδάκη.
 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου