ΤΟΠΙΚΑ

«Καμπάνα» για ενδοοικογενειακή απειλή από το Μονομελές

καμπάνα-για-ενδοοικογενειακή-απει-687063

Δέκα μήνες φυλάκιση με αναστολή επέβαλε το Δικαστήριο

Ηθελε να πάρει το παιδί και να το πάει βόλτα στο πάρκο, ενώ ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Οταν η εν διαστάσει σύζυγος το αρνήθηκε άρχισε να απειλεί θεούς και δαίμονες… 41χρονος Αθηναίος καταδικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για ενδοοικογενειακή απειλή.

Η 44χρονη εν διαστάσει σύζυγός του, η οποία έχει πέσει πολλές φορές στο παρελθόν θύμα βίας, αλλά την τελευταία στιγμή πάντοτε μετάνιωνε και δεν έφτανε στην Αστυνομία, όπως κατέθεσε, περιέγραψε κλαίγοντας στο Δικαστήριο όσα συνέβησαν.

«Γύρισε το μάτι του», ανέφερε χαρακτηριστικά για τον κατηγορούμενο όταν του αρνήθηκε να πάρει το παιδί, επειδή ο 41χρονος είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και βρισκόταν σε προφανή κατάσταση μέθης. Η εν διαστάσει ζήτησε από τη μητέρα της να πάρει το εγγόνι της και να φύγουν μέχρι να εκτονωθεί το κακό, όπως κι έγινε. Αυτή τη φορά επρόκειτο για την ασφάλεια του αγγελουδιού. Δεν μπορούσε να κάνει πίσω…

Ομως, εκείνος δεν ηρεμούσε. Την απείλησε ότι θα τη σκοτώσει, αν δεν γυρίσει πίσω το παιδί, ότι θα βάλει φωτιά στο σπίτι. Στο Δικαστήριο εξετάστηκαν ως μάρτυρες ο πατέρας της παθούσας και ο πεθερός της και στη συνέχεια απολογήθηκε ο κατηγορούμενος.Ο 41χρονος είπε στο Δικαστήριο ότι δεν εννοούσε ό,τι έλεγε. «Είπα μερικές κουβέντες. Το έχει ξανακάνει να μη με αφήνει να παίρνω το μικρό. Εννοείται ότι δεν θα τις έκανα ποτέ πράξη», σημείωσε.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, αλλά μόνο δύο μπύρες, και ήθελε να πάρει το παιδί και να το πάει βόλτα, γιατί αυτό μεγάλωσε και έγινε τριών χρονών και ο ίδιος από την πολλή εργασία δεν το χάρηκε, ούτε κατάλαβε πως πέρασαν αυτά τα χρόνια. «Την αγαπάω, αλλά εγώ παντρεύτηκα τρία άτομα», συμπλήρωσε, εννοώντας την εν διαστάσει και τους γονείς της, που κατοικούν στο ίδιο σπίτι. Το Δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Κ. Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου